מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
בשר

פילה מדומה של איה (מס’ 6)

דירוג הגולשים

מצרכים

פילה מדומה - מיושן (לא משתמשת בנתחים קפואים ולכן לא יודעת איך יוצא עם קפוא) *
2 בצלים גדולים
כרישה אחת, מנוקה ופרוסה לעיגולים (לא חייבים, אני מאוד אוהבת להוסיף)
2-4 גזרים, קליפה מגורדת או קלופים - פרוסים לעיגולים
7-8 פטריות שמפניון טריות
אם רוצים - 2 קישואים, שטופים ופרוסים לעיגולים עבים
כוס יין אדום יבש, מסוג שאוהבים גם לשתות ;)
2 כוסות ציר בקר או עוף **


אופן ההכנה

בסיר עמוק, שמים מעט שמן ו"סוגרים" את הנתחים מכל הצדדים במשך מספר דקות.
מוציאים את הנתחים החוצה (שמה במגשית של הבשר...חחח...לא חייבים ללכלך עוד כלי).
באותו הסיר: מטגנים את הבצל עד שמשחים, מוסיפים כרישה ומאדים מספר דקות. מוסיפים את טבעות הגזר, הקישוא והפטריות.
מטגנים 2-3 דקות וסוגרים את הסיר לעוד כמה דקות.
מניחים את הנתחים על הירקות.
מוסיפים כוס יין אדום ואת שתי כוסות הציר **.
מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה הכי הכי נמוכה שיש.
מידי פעם, בערך פעם בחצי שעה-ארבעים דקות, אני פותחת את הסיר, הופכת את הנתחים לצידם השני (אם חסרים מעט נוזלים - להוסיף קצת מים רותחים בדפנות הסיר).
מערבבים את הסיר בניעור קל, כדי שהירקות ישמרו על צורה יפה.
אחרי 3 שעות בדיוק מכבים את האש, ומוציאים בזהירות את הנתחים של הפילה לכלי עם מכסה לצינון בטמפרטורת החדר.
כשהם מתקררים (אפשר גם לילה במקרר, טעים באותו היום, אבל טעים יותר למחרת) פורסים אותם בעדינות בסכין חדה.

מחממים את הירקות עם הרוטב בסיר הבישול, על אש נמוכה. כשהרוטב חם, מכניסים לתוכו בעדינות את פרוסות הבשר כדי שלא יתפרקו.
מכסים אותו ברוטב באמצעות כף. מחממים ביחד ומגישים.
אפשר לחמם גם בתנור או ע"ג פלטה בתבנית מכוסה.


אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - פילה מדומה של איה (מס’ 6)

כיצד אתה מדרג את המתכון - פילה מדומה של איה (מס’ 6)?
דרג:

הצביעו: 3 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן