מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
פסטה

פסטה ברוטב אלפרדו פטריות

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים
פסטה ברוטב אלפרדו פטריות

מצרכים

זו כבר גירסה יותר עמוסה של הקלאסיקה האיטלקית, עם בצל מוזהב, פטריות קצוצות ובאופן מפתיע – בלי גבינה. בעיתות דיאטה משברית אפשר להשתמש בחלב בלבד במקום תערובת השמנת והחלב ולהוסיף כף קמח כדי להסמיך את הרוטב. זה עדיין יוצא טעים (ועדיין לא ממש מרזה – פסטה היא שואה קלורית. אבל המצפון מתכבס נוכח השמטת השמנת).

החומרים הדרושים (לארבעה סועדים):
500 גרם פסטה (פנה או קונכיות)
50 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון
1 שמנת מתוקה 15%
חצי כוס חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מתיכים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה יפה. מערבבים מדי פעם.

2. בינתיים שוטפים ומייבשים את הפטריות. קוצצים לחתיכות בגודל גרגרי שעועית בערך. כשהבצל הזהיב יפה, מוסיפים את הפטריות למחבת.

3. מערבבים ומטגנים עד שהפטריות גומרות להפריש את נוזליהן ואלה מתאדים (זה לוקח 7-8 דקות).

4. מוסיפים למחבת את השמנת והחלב. מערבבים היטב ומביאים אל סף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עוד חמש דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

5. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט (לא להגזים עם הפלפל. הרוטב צריך להיות מתקתק). מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

6. מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים. מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים על אש קטנה כדקה, מעבירים לצלחות הגשה, זורים פטרוזיליה מלמעלה ומגישים, לצד פרמזן או קצ’קבל מגוררת, אל השולחן.

הערה: אם בוחרים להכין את הגירסה הפחות משמינה, מחליפים בשלב מס’ 4 את השמנת בחצי כוס חלב שנטרפה לתוכה כף קמח (ומובן שאין מגישים גבינה מגוררת לצד המנה).
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - פסטה ברוטב אלפרדו פטריות

כיצד אתה מדרג את המתכון - פסטה ברוטב אלפרדו פטריות?
דרג:

הצביעו: 372 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

האוכל

אני עכשיו בדיוק מכינה מקווה שיצא טוב בעזרת השם הודיה, 13/01/2014 18:59:38

אני רק ילד

מצויןןן ירין , 28/12/2013 11:59:56

חסר שום!!!

דני, 08/12/2013 15:53:19

כדי להגדיל את הכמות

הוספתי כפי שהצעתם חצי כוס חלב וכף קמח והצליח אבל במקום כל הסיפור של השמנת אפשר לעשות בסיס של רוטב בשמל לא ? דליה, 12/10/2013 13:20:44

אלפרדו

אכלתי במסעדה תפוחי אדמה אפויים עם רוטב אלפרדו וזה ממש מדהים זה היה כל כך טעים ולדעתי עדיף על פסטה כי בלאו הכי יש כל כך הרבה קלוריות לדעתי תפוח האדמה קצת מאזן לכן אחליף את הפסטה בתפוחי אדמהתודה ענת, 05/05/2013 15:22:58

יצא פצצה

וואלה יצא נדיר אהבתי רצח! מי שקונה קופסא גדולה של שמנת תשימו חצי מכוניד, 20/04/2013 21:55:49

ללקק את האצבעות

הכנתי עם הקרמה של גבינה צהובה למעלה. מעדן! ציפי, 19/04/2013 12:53:10

אפשר לעשות את אותו הדבר פשוט עם רביולי במקום פסטה?

אפשר לעשות את אותו הדבר פשוט עם רביולי במקום פסטה? קורל, 27/12/2012 01:06:44

אמאלה

אלוהים ישמור פייגא, 13/10/2012 15:33:22

טעים ואפילו מאוד

זה יצא פשות מעולה גילי הורש , 09/08/2012 23:07:54

מעולה

יצא ממש מעולה מומלץ מאוד חן, 22/07/2012 08:41:32

פסטה

פצצצה אין מילים יצא ממש טעים. וקל להכנה שלמה , 26/06/2012 18:56:58

פסטה

נראה תעים!!! ליי, 28/05/2012 18:12:29

שום

חובה שום זה בריא ומוסיף המוווון שרית, 31/03/2012 10:25:11

פסתה

אני אהבתי את המסתה וגם זה מתך לי את התאבן לין, 16/03/2012 18:41:05

הכי חשוב שחכתם- 2-3 שיני שום!!!

אא, 11/02/2012 22:10:13

וואי מתכון קטלני ביותר טעים אחושרמוטה

סחה פצצתיייי , 10/02/2012 00:09:40

מתכון הרבה יותר טוב !

2 שמנת לבישול
1 תיבולית פטריות
קצת פלפל
כפית שטוחה של אגוז מוסקט
ופיטריות קצוצות
קצת מלח
לולולולולולו, 27/01/2012 17:52:32

פסטה ברוטב אלפרדו

ווואהוו עידן, 18/01/2012 12:43:32

מוצלח ביותר

מוצלח ביותר דניאלה, 29/11/2011 09:31:58

יאוו איזה טעם

שגב, 04/09/2011 18:08:21

דעע''''''''

זה נקרראא פטוצ'יני אלפרדוו לכל מי שמעוניין

וזהה פצצתתיי!
(יותר טעים מהמתכוןן הזה (יש לי מתכון יותתר טוובב))
של מסעדות..
שיררז, 25/08/2011 19:31:24

טעים מאוד... +שיפור קל

להוסיף פסטו ....
יוצא מעדן!
נועה, 10/02/2011 22:15:05

אחלה מתכון

יצא לי מעולההההההה אסתי, 06/02/2011 23:47:53

יאמיי

עשיתי את הגירסה הדיאטטית ויצא מצוין. בהגשה גררתי גבנ"צ 9%. הגשתי לצד סלט חסה בויניגרט תפוזים.
תודה על המתכון
לי, 19/12/2010 15:19:32

שינויים ושיפורים - יצא מעולה!

אחרי שהבצל והפיטריות מוכנים להוסיף 2 שיניי שום מרוסקות.
במקום חצי כוס חלב לשים חצי כוס יין לבן.
אפשר להשתמש בשמנת 10% זה יוצא מעולה.
הכמות לא מספיקה ל-500 גר' פסטה.
אני השתמשתי בחבילה של 250 גר' פפרדלה-איטריות ביצים של ברילה.

ללקק את האצבעות!
לימור, 03/09/2010 11:13:08

שיפור לרוטב

ניתן להוסיף 2-3 שיני שום מרוסקים.
משפר המון.

בהגשה לפזר מעל גבינת פרמזן מגורדת.

יוכי, 03/08/2010 14:51:00

יצא ממש ממש טעים!

הרוטב מוצלח ביותר...! מומלץ להוסיף בצלחת מעל הפסטה גבינה צהובה..
בתאבון!
מוריה, 28/07/2010 21:44:24

לא מתאים לילדים

הנכדים שלי טעמו את מתכון זה ואמרו שהוא לא טעים! אגוזים זה דבר בריא אבל ילדים לא אוהבים את זה.

עוד הערה: אל תשימו יותר מדי שמנת. זה כבד בבטן לאחר מנה
שושנה, 02/07/2010 10:27:27

המלצה....

כדי להוסיף ייין לבן אבל משובח וגם אורגנו ולקשט בפרמזן המלצה....., 24/06/2010 18:22:07

תודה רבה! מתכון מעולה!!! (-:

קטנה, 19/05/2010 21:21:42

רוטב

הרוטב הוא פשוט מעדן בהוספת תיבולית של פטריות זה מגביר את הטעם המדהים עוד יותר!!!!!! ולמנה כזאת צריך עוד חצי חבילת שמנת לפחות.
בתיאבוןןןןןןןןןןן!!!!!!!
אורלי, 18/05/2010 21:17:40

לאפרת

גם אני מוסיפה את אותה תוספת שנותנת את הטעם המיוחד לרוטב פטריות... וזה ההבדל כולו !!! אודליה , 10/05/2010 18:13:34

מדהים!!!

וווואי זה ממש הדבר הכי טעים שטעמתי תודה אסם זה מדהים. לינור, 15/04/2010 15:30:31

רוטב

הכנתי ל300 גר פסטה ולא ל500 ככתוב ועדיין הרוטב לא מספיק
יש להגדיל הרוטב משמעותית
טעים!
Zad, 13/04/2010 12:29:21

תודה אסם, זה היה מדהים

היה ממש טעים ! לירן, 13/02/2010 02:29:46

איטלקי אורגינל

חבר'ה, אחת הפסטות! אני איטלקי במקור וזה מתכון מעולה פשוט ליקקתי את האצבעות... ג'וני, 24/01/2010 19:25:10

וואי

וואי זה מזה טעים תנסו!!!!
הכנתי את זה!
חן , 08/01/2010 12:50:04

הכל נשמע מצויין. אבל איפה השוםםם???

גלית, 05/11/2009 17:46:21

תוספת קטנה אך חשובה

לא מוותרת על אבקת מרק פטריות שנותן את הטא'צ האחרון
אפרת, 24/09/2009 16:31:24

מתכון מעולה (תוספת המלצה)

המתכון יוצא מעולה...
כדי לקבל טעם קצת יותר דומיננטי מומלץ להוסיף מעט אורגנו.
אלעד, 31/08/2009 17:22:10

נפלא!

כרגע הכנתי, הוספתי 2 כפיות אבקת מרק פטריות זה שדרג, ליאורה, 11/07/2009 15:39:11

כרגע הכנתי...

בהתחלה חשבתי שלא יצא משהו כי אני עוד צעיר ולא מכין ממש טוב וגם הבצל דיי נשרף לי ולא היו לי מספיק פטריות אבל אחרי האגוז מוסקט והתבלינים זה נראה טוב מאוד.כרגע אני אוכל עם גבינה צהובה מפוררת מעל .
והאישה למטה פה צדקה הרוטב לא מספיק יש טעם חלש בגלל זה הוספתי גבינה צהובה שיש לה טעם חזק
בן 17, 01/07/2009 12:35:10

שווה....

שרה, 16/03/2009 13:38:02

ומה עם שמנת 38%?

אפשר? או שזה מוגזם? אילנית, 06/11/2008 19:29:39

ממממממממממממ.........................

זה הדבר הכי טעים שתעמתי אי פעם בימיוחד שאתה אוכל את הפיטריות אם הפסטה אתם חייבים ליטעום!!!!!!!!!!!!!!!
נועה, 09/08/2008 12:12:39

בקשר לפטריות..

אומרים שאם מוסיפים את הפטריות והבצל בהתחלה יוצא טעם מר לרוטב..

האם זה נכון?! ולהוסיף אותם בסוף או לנהוג לפי מתכונכם ?

תודה מראש(:
דנה, 14/09/2007 18:55:33

מתכון אחר

יש לי מתכון אחר שיוצא נהדר:2 בצלים קצוצים מטוגנים בחמאה מוסיפים פטריות פרוסות ושתי קוביות של תיבולית פיטריות שמנת מתוקה לבישול ומעט פלפל שחור מבשלים את הכל עד להסמכה שופכים על הפסטה מפזרים גבינת פרמזן מגורדת מקשטים בעירית.
בתאבון
גלית, 03/02/2007 17:11:01

מעט מידי רוטב לכמות פסטה כזו!

צריך להכפיל את כמות המצרכים של הרוטב, אחרת זה יצא יבש מידי ולא טעים! דנה, 11/01/2007 19:42:11

תשובה למרים - לגבי סעיף 4

במקום שמנת אפשר לשים חצי כוס חלב מעורבבת בכף קמח. השאר אותו דבר, כלומר כן חצי כוס חלב כרגיל במתכון ועוד חצי כוס חלב במקום השמנת. ענבל, 06/08/2006 10:55:33

הבנה סעיף 4

בסעיף מספר 4 רצןני לדעת :הוא חצי כוס חלב פלוס חצי כוסחלב עם קמח
וזה מחליף את כמות השמנת?
מרים, 03/08/2006 13:25:58

הכנתי לשבועות ויצא....

מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!
לא נשאר אפילו טיפה בקערה!!!!
זה קל הכנה וטעים בצורה לא רגילה! ממש כמו במסעדה חלבית!
שרית, 04/06/2006 21:35:39