מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
בשר

פסטרמה ביתית

פסטרמה ביתית

מצרכים

חזה הודו שלם (תבקשו מהקצב נקבה וגם תבקשו ממנו לקשור או לשים ברשת)

למשרה:
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח
פלפל
5 עלי דפנה
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב טריאקי

לציפוי:
כף סילאן
כפית חרדל
כף שמן
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה מעושנת

אופן ההכנה

מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה, מניחים את נתח חזה ההודו בתוך הקערה ומסובבים על מנת שכלל הרוטב יצמד לבשר, ממלאים את הקערה במים מהצד, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
מוציאים את החזה מהמשרה, שוטפים ומייבשים.
מערבבים בקערית את הסילאן, חרדל, שמן ומלח ומורחים על הנתח מכל הצדדים בעזרת מברשת ולאחר מכן מפזרים על הנתח את הפפריקה המעושנת והפלפל הגרוס.
לפני התחלת האפיה בתנור קבלו טיפ - תניחו בתחתית התנור תבנית עם מים, ייצא לכם נתח עסיסי יותר....
מניחים את הנתח בתבנית (עדיף על משהו שיגביה אותו, אני מניח על רשת קטנה של הגז) ומכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות לחצי שעה ואז מורידים את החום ל-170 מעלות לעוד שעה.
לקבלת צבע יפה מורידים את נייר הכסף ונותנים עוד רבע שעה בתנור.
מוציאים את הנתח ונותנים לו חצי שעה להתקרר ומורידים לו את הרשת או החוט קשירה....
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - פסטרמה ביתית

כיצד אתה מדרג את המתכון - פסטרמה ביתית?
דרג:

הצביעו: 9 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

לקשור או רשת

אם אני גר במדינה שיהיה לי קשה להסביר לקצב מה אני צריך (שיקשור לי עבור פסטרמה)
בגדול אין לי בעיה לקשור לבד. השאלה היא איך אני קושר? לאיזו צורה זה צריך להגיע? באיזה חוט להשתמש (שאחרכך אמור לעבור תהליך אפיה בתנור)?
תודה :)
טל, 04/09/2012 19:30:31

אבקת אפייה

תוסיפו אבקת אפייה יצא רך חבלז קארין, 03/09/2012 10:08:23

תשובה לגבי המים מהצד

העיניין הוא לא להוריד את הרוטב מהנתח עידו מעוז - בלוג לבשל בבית, 01/09/2012 10:56:17

לא מבינה מה אומר למלא את הקערה במים מהצד?

לא הבנתי את ההוראה הזו במתכון פלד יפה, 29/08/2012 21:20:35

פסטרמה ביתית

נישמע מעניין. סימה בנון טייב, 29/08/2012 13:34:00