מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאפים מלוחים

פשטידת חצילים וקישואים - בני סיידא

דירוג הגולשים

מצרכים

המתכון

המתכון- מאפה זוקיני ,חצילים גבינות ועשבי תיבול בנוסח פרובנס

המתכון כפי שהובא והוכן ע"י בני סידא בסדנה בה נוכחתי וגם טעמתי . היה טעים מאד
הכנתי אותה עם שינוים שאציין בסוף המתכון.

לבצק
3/4 1 כוסות קמח
150גר’חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2כפית מלח
1 ביצה

למלית
2 חצילים קלופים וחתוכים לרצועות
4 קישואים בינונים חתוכים לרצועות
שמן לטיגון חצי עמוק
4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
מלח, פלפל שחור גרוס
150 גר’ גבינת סנט מור פרוסה
1/2 כוס צימוקי זיתים
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות
150 גר’ גבינת קשקבל או פרמזן מגורדדת
1/2 כוס עשבי פרובנס{טימין ,ריחן,מיורן }

1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
3 ביצים
2 כפות קמח

תבנית קפיצית 26 מ"מ

1

אופן ההכנה

. שמים במעבד מזון המצויד בלהב פלדה,קמח ,חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית
מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק.עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומקררים לשעתים.
2 . מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לעלה עגול בקוטר 26 ס"מ ,מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ודפנות התבנית ,מקררים לשעה .
3 . מטגנים את החצילים והקישואים כל ירק בניפרד עד להזהבה ושמים על ניר סופג לספיגת עודפי השמן.
4 . מחממים תנור ך200 מעלות ,מסדרים את הירקות על הבצק ומתבלים במלח ופלפל.
5 . מסדרים מעל את הגבינה הפרוסה,צימוקי הזיתים ,העגבניות הקצוצות גבינת הקשקבל ועישבי התיבול.
טורפים את השמנת הביצים והקמח ויוצקים מעל החומרים
6 . אופים כ 45 דקות עד שהמאפה מזהיב ,ממתינים כחצי שעה ופורסים למנות.


הכנתי את המתכון ללא קישואים, את הגבינות שיניתי לפי מה שהיה לי {בדרך כלל בנימצא גבינות רזות .במקום צימוקי זיתים שמתי זיתים מגולענים .
לגבי עישבי התיבול השתמשתי רק בעלי בזיליקום.
למרות כל השינוים התוצאה היתה טעימה מאד . מיזוג ניפלא של טעמי ירקות קלוים
עם גבינות .שווה את המאמץ.


הערות:

1. לאחר שהכנתי את הירקות למלוי, הסתבר לי שמדובר בכמות ענקית של חצילים קישואים וגמבה. די חששתי שבמנה גדולה כזו הרוטב שפוזר למעלה לא יצליח לגבש הכל אז שמתי רק חצי כמות, בערך, מכל ירק ולכן אפשר לראות שהפשטידה יצאה קצת נמוכה יותר מהתמונה שהביא baronm10 .
2. החלפתי את הסנט מור בפרומעז ( לפי עצת הברון) ואת הקשקבל בפרמזן.
4. שמתי עלי בזיליקום וטימין ( כי זה מה שיש לי בגינה אין לי מיורן...)
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - פשטידת חצילים וקישואים - בני סיידא

כיצד אתה מדרג את המתכון - פשטידת חצילים וקישואים - בני סיידא?
דרג:

הצביעו: 1 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן