מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
בשר

צלי בקר בסויה

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים
צלי בקר בסויה

מצרכים

אם זה לא צלי הבקר הכי פשוט בעולם, אני לא יודע מה כן. התוצאה טעימה להפליא ומפתיעה בעושרה. ככה זה עם סויה – רוטב קטן עם טעם גדול.


1 ק"ג בקר לצלי בקוביות קטנות (בגודל שני פרקי אצבע)
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס יין לבן חצי יבש
4 שיני שום קצוצות
8 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות עבות
2 כפות ג’ינג’ר קצוץ
4 כפות סוכר (עדיף חום)
1 כפית שטוחה קינמון
2 כוכבי אניס (לא הכרחי אבל מוסיף)
1 פלפל חריף מנוקה מזרעים וחתוך לטבעות דקות (לא הכרחי)

!הגשה:
1 כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1. שמים את כל חומרי הצלי (לא כולל הכוסברה והבצל הירוק) בסיר ומערבבים. מביאים לרתיחה.

2. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי, עד שהבשר רך.

3. מגישים על אורז לבן ומפזרים מלמעלה כוסברה ובצל בנדיבות.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - צלי בקר בסויה

כיצד אתה מדרג את המתכון - צלי בקר בסויה?
דרג:

הצביעו: 12 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

כ

עדיף להוסיף יין אדום
שורש סלרי חתוך גס
שורש פטרוזיליה
קורט חוואג
יוסי פחימה, 01/01/2010 12:21:54

יצא מעולה!

שירי, 17/01/2009 08:29:43

למירב - למה הבשר יוצא קשה

יש כמה סיבות, בדרך כלל:

א. לא בישלת את הבשר מספיק זמן. עוד זמן בישול היה מרכך אותו.

ב. הסיר לא היה אטום כמו שצריך, ולכן הבשר התייבש.

אצלי כמעט תמיד זמן הבישול רב יותר ממה שרשום במתכונים, ואני דואגת גם כל חצי שעה בערך להפוך את הבשר.

דבר נוסף - אני אוהבת לבשל את הבשר שלם, ורק אח"כ לחתוך לקוביות. יוצא לי יותר רך ככה.
מירי ב., 29/10/2008 20:57:33

ניסיתי והבשר יצא לי קשה, למה ?

עשיתי את כל מה שכתוב בהוראות, הרוטב והגזר יצא טעים, אך הבשר יצא לי קשה... איפה טעיתי ? מירב , 16/01/2008 10:25:53