מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
בשר

צלי בשר פשוט בכמון וכורכום

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים

מצרכים

התיבול חזק, עשיר בטעמים ומותיר בסיר (או בצלחת) הרבה רוטב עשיר, כזה שכיף לנגב עם פרוסות חלה או לחם אחיד. לכן, הכי נחמד להגיש את הצלי הזה כפי שמגישים בף בורגיניון – בצלחות מרק שטוחות, כדי שיהיה מקום לרוטב.

החומרים הדרושים:
1 וחצי קילו בקר לצלי בקוביות
שליש כוס שמן זית
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים גס
5 שיני שום קלופות וקצוצות
3 גזרים קלופים וקצוצים גס או כוס קוביות דלעת
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף כמון
1 כף כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
1 זר כוסברה קצוץ דק (כולל גבעולים)
2-3 כוסות מים

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר רחב. משחימים בו את קוביות הבשר בשתיים-שלוש נאגלות. אין הופכים כל העת. נותנים לבשר להשחים היטב מצד אחד ורק אז הופכים. מוציאים בכף מחוררת לקערה.

2. משחימים בזמן שנותר בסיר את הבצל. מוסיפים את השום והגזר (או הדלעת) ומטגנים אגב ערבוב עוד דקה.

3. מוסיפים את יתר החומרים (כולל הבשר והנוזלים שהוא הגיר), מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוודאים שיש מספיק נוזלים בסיר (בדיוק כדי כיסוי הבשר), מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כשעתיים, עד שהבשר רך.

4. מגישים עם אטריות או אורז ועם הרבה לחם לניגוב הרוטב.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - צלי בשר פשוט בכמון וכורכום

כיצד אתה מדרג את המתכון - צלי בשר פשוט בכמון וכורכום?
דרג:

הצביעו: 28 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

בשר

איזה מספר בשר לצלי, לעשות ואיזה חלק מזל , 28/01/2010 13:06:09

תגובה לצלי בשר



יצא חבל על הזמן
מתי ק., 21/01/2010 17:10:52

אפשר להשתמש בכתף בקר?

אורנית, 06/11/2008 08:49:40

אפשר, אורי, אני הצבעתי

אפשר, תנסה


אחלה מתכון
מיה, 05/11/2008 09:48:17

תגובה

למה לא ניתן להצביע? אורי, 03/11/2008 15:51:11