מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאכלי עדות

קובה במיה ( עיראקי)

מאת: אירית
דירוג הגולשים

מצרכים

לבצק הקובה:

1/2 ק"ג סולת
קורט מלח
2 כוסות מים קרים
1/2 ק"ג בשר טחון
פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
1 שן שום כתושה
צרור נענע קצוצה
צרור פטרוזיליה


למרק:

2 כפות שמן
2 כוסות במיה טרייה
1 בצל, חתוך דק
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
קורט פלפל שחור
קורט מלח
1/2 ליטר מים
מיץ מלימון אחד (או 1 כפית מלח לימון)
1/2 1 כף אבקת מרק עוף
שום כתוש לפי הטעם

אופן ההכנה

לקובה:

מניחים את הסולת בקערה. מוסיפים קורט מלח ומים קרים ולשים עד לקבלת בצק רך.
משהים את הבצק למשך כמה דקות עד שהנוזלים ייספגו.
מערבבים את הבשר הטחון עם הפלפל השחור, המלח, השום הכתוש, הנענע ופטרוזיליה ומטגנים במחבת ללא שמן.
נוטלים ביד חופן בצק (בגודל של אגוז מלך), משטיחים אותו על כף היד, ומניחים במרכז כפית מתערובת הבשר. סוגרים את הבצק על הבשר מכל הכיוונים ומגלגלים את הקובה לכדור.

המרק:

מטגנים את הבמיה במשך כמה דקות. מוציאים.
מטגנים באותו שמן את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל השחור.
מוסיפים את המים, מיץ הלימון, אבקת מרק העוף והשום, מרתיחים.
מוסיפים את הבמיה המטוגנת ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.
מוסיפים את הקובה בעדינות זו אחר זו ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.

בתאבון
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - קובה במיה ( עיראקי)

כיצד אתה מדרג את המתכון - קובה במיה ( עיראקי)?
דרג:

הצביעו: 83 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

יצא....

יצא לי מעולה !! הוספתי 4 עגבניות חתוכות קטן ובמקום בצל 1 שמתי 2.. פפריקה חצי כף .. פצצה !! דגנית , 27/02/2014 13:04:39

הקובה

The best my hustband is from irak I do it and it''s sow good .. דנה, 20/12/2012 01:10:18

לי יצא מעולה כך;

יצא לי טעים מאד, אני החלפתי את הרסק עגבניות בעגבניות טריות מגורדות, שמתי לימון טרי והורדתי את המרק עוף, הגשתי עם אורז לבן ובצל סגול מאיה, 20/02/2012 14:30:35

קובה במיה

איזה טעים צחי אלון, 11/03/2011 11:31:02

קובה

המון זמן רציתי לדעת אך עושים קובה אני עירקית ואמא שלי מכינה וא פעם לא הצלחתי הבצק היה יוצא לי מאוד קשה ועכשיו שראיתי את המתכון הקובה יוצאת לי פשוט מעדן זה המאכל הכי אהוב עליי ועל ילדיי תנסו לעשות את המתכון המצויין הוא מקסים תודה רבה ושבת שלום שרון, 05/09/2008 10:39:03

קובה במיה

חולה על קובה במיה טעים מאוד מאז שלמדתי להכין אני עושה ויוצא לי חבלז פשוט מעדן אחלה מתכון של העירקים.אני מוסיפה למרק כרפס קצוץ דלעת ושום טעים שביותר חולה על קובה פשוט. שרית .א, 22/06/2008 13:04:27

..

אני בת 12 ואמא שלי מרוקאית ואבא שלי עיראקי והוא אוהב מאוד קובה במיה ואמא שלי למדה מסבתא שלי להכין קובה ואמא שלי מויפה גם סלק בשביל הצבע של הרוטב ויוצא לה הכי טעים בעולם!! אם תרצו מתכון אני אביא לכם אבל אל תחשבו שזה קל להכין קובות כי זה צורך עבודה קשה מאוד זה לא כמו שזה נשמע (נשמע קל הא?, אז תנסו ותראו שזה קשה!). בקיצור, אין על הקובה של אמא!! המתכון הזה מצויין למי שלא אוהבת רוטב אדום אדום. אגב, צריך גם מלח לימון!! זה חשוב לטעם!! שמים לפי הצורך!! שיר, 26/08/2007 04:13:35

מתכון קובה בנמיה

אמא שלי עיראקית אכלתי את הקוקות מיכל הסוגים : עים סלק , בורגול , במיה, חומוס חצילים וגזר ועוד.......
אבל אף פעם לא טעמתי קובה ששמים בה שום .
העיראקים לא אוהבים לבשל עים שום אבל הם אוהבים מאוד בצל כל בישול שלהם הם שמים הרבה מאוד בצל ואפילו אוכלים אותו כך חיי עים כל אוכל
סיגל, 03/08/2007 10:01:02