מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
שונות

קובנה

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים

מצרכים

1 קילו קמח שמרים
3 כפות מלח
1 ליטר מים פושרים (בערך)
100 גרם מרגרינה
50 גרם חמאה
עוד כוס קמח לקימוח

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

1. שמים את קילו הקמח, השמרית והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. אמור להתקבל בצק רטוב אבל לא נוזלי. אם יבש מדי, מוסיפים עוד חצי כוס מים.

2. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעתיים).

3. לשים שוב, מכסים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כשעה).

4. מתיכים את החמאה והמרגרינה בסיר קובנה (סיר אלומיניום עם מכסה הרמטי שיכול להיכנס לתנור). מצננים מעט.

5. מניחים ליד הסיר את קערת הבצק. מניחים ליד צלחת עמוקה עם קמח. בידיים רטובות קורצים כדור בצק מתוך הקערה, בגודל של אשכולית. מגלגלים בקמח ומכניסים לסיר. מגלגלים בשומן המותך. מרטיבים את הידיים שוב וחוזרים על הפעולה עד שכל הבצק בסיר.

6. מכסים במכסה ומתפיחים עוד שעה. בינתיים מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי (250 מעלות) וממקמים את המדף בחלקו התחתון, כדי שהסיר יוכל להיכנס פנימה בקלות.

7. אופים בחום מקסימלי במשך שעה (זה מפחיד וגם עושה קצת ריח של שרוף, אבל כן, שעה). מקץ שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות ארבע שעות, ועדיף לילה שלם.

8. שלב לא חיוני אבל מאוד מועיל: שעתיים לפני ההגשה מסירים את המכסה, מגבירים את החום ל-170 מעלות ואופים שעה. הופכים את הקובנה ומחזירים לסיר (זהירות שלא תתפרק) ואופים עם החלק השרוף כלפי מעלה עוד שעה ב-170 מעלות.

9. מגישים עם רוטב עגבניות טרי או מבושל, סחוג, טחינה ירוקה ולמהדרין: חילבה.


עכשיו התימנים הולכים לריב: יש כאלה שמכינים קובנה מתוקה, ויש כאלה שמכינים אותה מלוחה. שתי הגרסאות להכנת הלחם האפוי הזה, שהוא מאכל של שבת בבוקר (אחרי לילה שלם בתנור או על פתילייה) נכונות וטעימות. המתכון שלהלן הוא המתכון המלוח.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - קובנה

כיצד אתה מדרג את המתכון - קובנה?
דרג:

הצביעו: 88 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

קובנה

המתכון בעיקרון טוב אבל למה כלכך הרבה זמן מה זאת אומרת המתכון שאני עושה זה גג גג 4 שעות כולל הכל ואם מישהו לא אוהב את המתכון זה רק ביגלל הזמן אז אם תימצאו מתכון אם פחות זמן והרבה גולשים אני ישמח שפרה, 10/05/2013 11:18:28

אפשר ואף רצוי להוסיף לבצק; קצח!

או בשפת התימנים "חבסודה"! אני....(ל), 12/11/2010 14:55:20

טעים מאד

צריך לשים קצת פחות מלח , אבל יוצא מאד מאד טעים! ענבל ש., 22/09/2010 08:19:34

ים המלח

ישנה טעות בכמות המלח רוני, 31/07/2010 08:23:00

יחסי הכמויות משתנים

בד"כ מדברים על
50 גר שמרים יבשים (כ-3 כפות טובות)
לכל 1 ק"ג קמח
1 כוס מים לכל 2 כוסות קמח
1 כף סוכר לכל 2 כוסות קמח (לפי הטעם)
1 כפית מלח לכל 2 כוסות קמח

- אין לערבב השמרים עם המים ישירות
אלא לערבב עם החומרים היבשים
- כדאי להוסיף 2 כפות שמן לקראת סוף
הלישה הראשונה

עדי - ירושלים לפי הצורך, 03/05/2010 14:34:34

הבהרה בנושא המלח

אין טעות במתכון. צנעאנים עושים קובנה מלוחה ואילו עדנים עושים קובנה מתוקה. זה יוצא טעים בשני המקרים. גיל חובב, 19/06/2009 18:06:55

גיל אני חושבת שזה הרבה מלח

לדעתי תפחת במלח ותוסף סוקר
זה יהיה מושלם תלמד אותנו להכין סמני
טלי, 06/05/2009 23:35:54

זה באמת חייב חמאה? במה אפשר להחליף?

מישהי שטעמה, 23/02/2009 16:18:09

קובנה

הקובנה המאכל הלאומי של התימנים חולה על קובנה על הבוקר בשבת כוללף סלט טוב .סחוג .גבינות .ביצים . סוף הדרך טעים יותר מלחם או חלה שווה איו עליו לא מוותרת בכל שבת. שרית.א, 10/09/2008 11:54:43

קובנה


האם מישהו יכול להסביר לי איך עושים את העיגולים האם קודם קורצים עיגולים ואח"כ ממליחים ושוב מגלגלים את העיגולים במרגרינה לפני ששמים בסיר.

אם מישהיא תוכל לענות לי על כך אשמח מאוד.


בתודה

דני
דני, 07/04/2008 07:21:58

אפשר להכין מהבצק גם זלביות

במתכון לא מצויין גודל הסיר.. ולכן, אם מכינים את הקובנה בסיר קטן ,אפשר להכין מיתר הבצק זלביות.. תימניה, 11/11/2007 14:59:51

טעות במתכון

יש בילבול בין הסוכר למלח. אופן האפיה נראה לי מוגזם. תימניה, 08/10/2007 15:43:00

סוכר

מנסיון,
לדעתי יש לשים יותר סוכר -3-4 כפות ,
יוצא הרבה יותר טעים!
בתיאבון!!!
סוכר, 07/10/2007 10:18:53

טעות בכמות המלח

לק"ג קמח צריך להוסיף כף מלח
ו-3 כפות סוכר
ולא כפי שכתוב במתכון
כמות המים בערך 4 כוסות
תימניה, 03/10/2007 21:26:47

המון מלח נראה לא הגיוני

ריקי, 03/10/2007 12:18:38

גודל הסיר

לא מצוין במתכון מה גודל הסיר. שולמית, 03/10/2007 12:15:29