מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
תוספות

קיצ’רי

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים

מצרכים

כמו מג’דרה אבל יותר טעים. זו הגירסה העירקית והמתובלת לתבשיל עדשים ואורז. שימו לב שהגירסה המובאת כאן היא המתובלת ביותר. אפשר לעדן את התיבול אבל לטעמי, דווקא הטעמים העזים והצבעים החזקים עושים את העבודה.

החומרים הדרושים:
1 כוס אורז לבן ארוך
חצי כוס עדשים כתומות
1 בצל קצוץ
5 כפות שמן תירס
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים

וגם:
עוד 5 כפות שמן תירס
10 שיני שום מעוכות
1 כפית כורכום
1 כף כמון
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי

אופן ההכנה

1. שוטפים יחד את האורז והעדשים. משרים במים לשעה. מסננים.

2. מזהיבים בסיר את הבצל בחמש כפות שמן. מוסיפים את האורז, העדשים ורסק העגבניות. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן (15-20 דקות).

4. בינתיים מזהיבים את השום בשמן (זהירות, לא לשרוף!). מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. מערבבים לתוך תבשיל האורז המוכן.

5. מגישים כך, או שמקשטים בכף יוגורט או באפונה רתוחה, בשביל הצבע.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - קיצ’רי

כיצד אתה מדרג את המתכון - קיצ’רי?
דרג:

הצביעו: 48 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

שכחתם להוסיף את המים הרותחים בשלב 2

קלולס, 10/09/2013 11:07:16

תודה רבה

יצא לי להכין את המתכון כמה פעמים והוא תמיד יצא מעולה תודה . רונן, 31/03/2013 13:49:20

להוסיף חמאה לשום והכמון

נעימה, 04/11/2011 15:45:10

בקיצ'רי אין בצל.. רק שום

דה הדבר הכי טעיייים שיש!
עכשיו בדיוק אני אוכלת קיצ'רי
עירקית אמיתית, 29/07/2009 19:40:34

תגובה בקשר להוספת המים.

על כוס אורז 1וחצי כוס מים. אסתר מודרה., 15/03/2008 18:42:55

תיקון מתכון

את הבצל מטגנים בסוף בנפרד ושופכים על הקיצרי. לא צריך עגבניות במתכון עיראקי לא משתמשים בעגבניות לקיצרי. שןש, 23/01/2008 13:14:57

חסר משהו חשוב!

מה עם ביצת עין ועגבניה חתוכה בצד?!?! בסיסי לקיצ'רי שלי, 23/01/2008 10:00:51

זה לא קיצ'רי אמיתי של עיראקים

רוצים מתכון אמיתי? בבקשה:
1 כוס אורז+1/2 כוס עדשים כתומות לשטוף ולהשרות כשעה.
בנתיים לחמם 6 כפות שמן ולטגן 6-7 שיני שום מגוררות+1 כפית כמון+ 1/2 כפית פלפל שחור.להוסיף קופס' קטנה של רסק עגבניות, לערבב כשתי דקות. להוסיף כוס וחצי מיםולהביא לרתיחה. לאחר שהכל רותח להוסיף 2 כפיות מלח ולבשל על אש קטנה 20 דק'.
לאחר 20 דק' להוסיף את האורז והעדשים ולבשל כ-15 דק' עד שהתבשיל מוכן.

טעים עם ביצת עין הפוכה.
אילנית, 21/01/2008 14:30:32

הוספתי למחבת עם השום והתבלינים 2 כפות מרק מלוחיה.

כל מרק יכול להתאים. תוסםת המרק "מנקה" את כל הטעמים אל תוך סיר האורז. ותודה על המתכון הנפלא. עדי, 20/01/2008 14:02:54

מה זה, למען שם, אפונה רתוחה?

עדי, 19/01/2008 18:29:05

היכן מוסיפים את המים?! עם רסק העגבניות?

כדאי לדייק במתכונים, לא כל הקוראים הם מומחים גדולים. עדי, 19/01/2008 18:14:10

קיצרי

חבל מי שלא מנסה מפסיד להוסיף על זה ביצה עין זהבה, 18/01/2008 18:02:18

מה עם המים ?

חסר החלק של המים אחרי הרסק עגבניות .... לא ? אופיר , 18/01/2008 04:51:51