מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
ראשונות

קציצות כרובית

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים

מצרכים

הקציצות האלה מצליחות אם מקפידים על שני כללים: קודם כל לא לתבל יותר מדי. רק מלח והרבה פלפל שחור וזהו. הרעיון הוא לא להסתיר את המתיקות של הכרובית – רק לגרום לה להתעמת עם חריפות של פלפל שחור. הכלל השני הוא לא לבשל את הכרובית יותר מדי ולתת לה לשמור על מרקמה. בישול יתר יניב מחית כרובית שגם ממנה אפשר לעשות קציצות אבל זה יוצא סתם קוועטש.

החומרים הדרושים:
1 כרובית גדולה מאוד (או 2 קטנות)
1 שקית (200 גרם) פירורי לחם
4 ביצים
2 כפות גדושות מלח גס
3 כפיות גדושות פלפל שחור גרוס
שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה

1. שוטפים את הכרובית ומפרקים לפרחים גדולים. שמים בקערת פלסטיק עם חצי כוס מים, מכסים בניילון נצמד ומבשלים במיקרו חמש דקות. פותחים, מערבבים, מוסיפים עוד חצי כוס מים ומבשלים עוד חמש דקות. בתום הבישול הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.

2. מסננים ומרסקים בעזרת דיסקית הצ’יפס במעבד מזון, כך שהכרובית תתפרק לפירורים קטנים מאוד אבל לא תהפוך למחית (לא להשתמש, חס וחלילה, בלהב הפלדה). מי שאין לו מעבד מזון יכול לגרר את הכרובית על פומפייה גסה מאוד, או למעוך במזלג.

3. מוסיפים לכרובית את הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל ומערבבים היטב. לשים בידיים כדי להפוך לתערובת שניתן להכין ממנה קציצות. אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף עוד ביצה.

4. מחממים שמן בעומד חצי ס"מ במחבת גדולה. יוצרים קציצות שטוחות מהתערובת (לוחצים אותן היטב כדי לגבש אותן לקציצות) ומגלגלים בעוד פירורי לחם או בסולת. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.


ולמי שנרתע מטיגון: אפשר להניח את הקציצות, אחרי הגלגול בפירורי לחם או בסולת, על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, לטפטף על כל קציצה כמה טיפות שמן, ולאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ-40 דקות, עד שהקציצות זהובות.

והנה מטבל זריז להגיש ליד הקציצות: 1 יוגורט, חצי כוס שמיר קצוץ, 2 שיני שום מעוכות, 1 כף חרדל – לערבב הכול ולהגיש.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - קציצות כרובית

כיצד אתה מדרג את המתכון - קציצות כרובית?
דרג:

הצביעו: 30 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

זהירות! כמות המלח שגויה!

הכוונה הייתה כנראה לשתי *כפיות* מלח גס ולא לשתי כפות. עם כמות המלח הרשומה במתכון הקציצות יוצאות בלתי אכילות בעליל. לילה, 14/03/2014 16:15:31

מעולה לגמרי

מעולה!!! הכנתי האפייה, עם פחות מלח. כולם טרפו !!!! yoav, 01/02/2014 15:37:32

להפחית כמויות - מלח פרורי לחם ופלפל

כמות המלח עצומה - 2 כפות גדושות !!!!
מספיק כפית אחת ולא גדושה . מי שאוהב מלח יוסיף לעצמו
לדעתי גם את כמות פרורי הלחם והפלפל אפשר להקטין .
אפשר גם לבשל את הכרובית
צריך לקחת בחשבון שההגדרה "כרובית גדולה " זה לא מדע מדויק
פרט לכך המתכון מצוין
מנחם, 16/06/2013 15:21:51

קציצות כרובית

מלוחות בצורה מוגזמת ואני אוהבת מאוד מלח ציפי סמינה, 22/12/2011 12:07:59

מלוח בטירוף...

מלא מלח, מספיק חצי כף מלח... אורית , 14/08/2011 08:32:21

תגובה

סה"כ יצא מוצלח אבל רצוי מאוד להפחית עם הפלפל לחצי כפית יותר מדי חריף והטעם של הכרובית ממש ולא מורגש. חן, 21/02/2011 16:32:39

מתכון טוב,יותר מדי מלח...

מספיק חצי כפית מלח גס..שמתי כמו שכתוב במתכון ויצא מאוד מאוד מלוח וכידוע לכולם,מלח זה מאוד לא בריא..זה מעלה את הלחץ דם. קרן, 01/11/2010 21:05:42

שאלה

האם אפשר להקפיא את קציצות הכרובית האלה? איריס, 25/11/2009 09:29:20