מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

קרואסון שוקולד (רוגאלך).

מאת: נאור
דירוג הגולשים

מצרכים

לבצק:
3.5 כוסות קמח.
0.5 שקית שמרית.
2/3 כוס חלב פושר.
2 ביצים.
1/3 כוס סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
100 גרם חמאה מומסת, פושרת.
1 כפית מלח.

למלית קקאו:
1 כוס סוכר.
3/4 כוס קקאו.
1 כפית שטוחה קינמון.
200 גרם חמאה מומסת.

לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים.
לסירופ:
0.5 כוס מים.
1 כוס סוכר.

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:
* מערבבים בקערה קמח ושמרית.
* מוסיפים לקמח חלב, ביצים, סוכר, סוכר וניל, חמאה מומסת, את המלח מוסיפים אחרי ערבוב קטן כי הוא הורג את השמרים.
* לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק.
* מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח משהו כמו שעה - שעתיים.
(עדיף להתפיח את הבצק במקרר למשך לילה כי ככה הוא יהיה פחות דביק ונוח לעבודה).
מכינים את מלית הקקאו:
* מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
* מעבירים למקרר ומצננים תוך ערבוב מדי פעם עד שהתערובת נוחה למריחה.
מרכיבים את הקרואסון, מתפיחים ואופים:
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
* מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר .
* מורחים שכבה דקה של מלית קקאו וחותכים למשולשים.
* מגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
* מתפיחים עד שהקרואסונים מכפילים את גודלם ( בערך חצי שעה).
* מברישים בביצה טרופה.
* אופים 15 - 20 דקות עד שהקרואסון שחום וריחני.
בזמן שהרוגלך בתנור מכינים את הסירופ:
* בסיר מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
* מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מברישים בסירופ ומגישים:
* מברישים את הקרואסון מיד בצאתו מהתנור בסירופ הסוכר החם.
* מצננים מעט ומגישים.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - קרואסון שוקולד (רוגאלך).

כיצד אתה מדרג את המתכון - קרואסון שוקולד (רוגאלך).?
דרג:

הצביעו: 23 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

אלקרינאוי

אהבתי את המתכון אחרי שהכנתי אותו
יאמייייי.
נעמאת, 03/02/2014 17:42:32

שירן

נשמע פצצה, קודם נכין ונראה איך יצא. שירן, 20/01/2014 11:43:09

כמה יח'' יוצא?

הייתי רוצה לדעת כמה יחידות קוראסונים יוצא במתכון?
שירה, 17/09/2013 14:55:50

קרואסון שוקולד

בצד ממש טוב. עשיתי עם ממרח שוקולד לאפיה ועם ריבה, ללא סירופ סוכר. יצא טעים מאוד. אנה, 08/06/2013 21:34:17

מתכון

המתכון ניראה מוצלח אתי , 02/05/2013 08:36:30