מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
קינוחים

קרמבל תפוחים או אגסים

מצרכים

קרמבל תפוחים או אגסים
קל, כשר, מהיר
החומרים ל-8-6 מנות אישיות:
6-5 תפוחי עץ (מסוג גרני סמית) או אגסים, קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
50 גרם חמאה (או מרגרינה)
1 כף גדושה סוכר חום
1/3 כוס סירופ מייפל
1 כפית מיץ לימון
1/4 כפית קינמון
לפירורי הבצק:
1 כוס קמח מנופה
50 גרם גרנולה
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
100 גרם חמאה (או מרגרינה)
3 כפות סוכר חום דמררה
1/4 כפית מלח
להגשה:
שמנת חמוצה או גלידת וניל
עלי נענע

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה או המרגרינה במחבת, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומטגנים קלות. מוסיפים את הסוכר החום, המייפל, מיץ הלימון והקינמון. מרככים כדקה-שתיים ומסירים מהאש.
מעבירים את התפוחים לתבניות אישיות (קוקטים) משומנות וממלאים עד ל-3/4 מגובה התבניות.
מערבבים את כל חומרי פירורי הבצק בקערה נפרדת לתערובת אחידה. מפזרים כף או שתיים מהתערובת על התפוחים.
מסדרים את כל התבניות בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20-15 דקות עד שהפירורים מזהיבים ונוזלי התפוחים מבעבעים.
מגישים עם מעט שמנת חמוצה או כדור גלידה ומעטרים בעלי נענע.
טיפ: אפשר להכין גם בתבנית בקוטר 35-27 ס"מ במקום בתבניות אישיות.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - קרמבל תפוחים או אגסים

כיצד אתה מדרג את המתכון - קרמבל תפוחים או אגסים?
דרג:

הצביעו: 19 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

לחולי סכרת-יצא פיקס

חיפשתי מתכון לחולי סכרת בו אוכל להחליף את המרכיבים באגבה ויצא ממש טעים אלינור, 07/04/2010 09:52:22

קרמבל תפוחים

אכן מעדן, מתכון מוצלח מאוד...אהבתי שיא, 09/10/2009 16:48:18

קרמבל תפוחים

מעדן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! גבי, 18/09/2009 10:42:40