מתכונים נפלאים לשנה החדשה
מתכונים מתוקים לקינוח גלידה קלים להכנה
הסוד החדש במטבח

מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
חגים ומועדים

קרעפלך תפו”א /גבינה מאת שרה בר

מאת: שרה בר
דירוג הגולשים

מצרכים

קרעפלך או ורינקס כפי שבעלי קורא לזה ,
הבאתי כאן 2 סוגי מילויים , תפו"א או גבינה
הגבינה מאוד מתאים גם לשבועות .
מתכון מהצד האשכנזי של בעלי ,
טעים מאודדדדדדדד
לא להבהל שזה לבן או מורתח ,
נסו , מאוד כדאי

קרעפלך תפו”א / גבינה
בצק:
3 כוסות קמח
1 ביצה
50 גר’ מרגרינה (או רבע כוס שמן)
1 כפית מלח
1 כוס מים פושרים

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
לערבב את הקמח והמלח , להוסיף את המרגרינה והביצה ולערבב .
להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק נעים לא דביק .
לכסות ולהשאיר בצד למנוחה כ- 1/2 שעה .

מלית תפו”א:
3 תפוחי אדמה לבשל במים, לסנן ולמעוך
בצל גדול קצוץ מטוגן
מלח
פלפל שחור
לשים בקערה את התפו”א להוסיף את הבצל עם השמן לתבל ולערבב .

מלית גבינה:

1 גבינה צפתית (200 גר’ בערך }מפוררת
50 גר’ גבינה צהובה מגוררת
1-2 ביצים ( תלוי בגודל ושלא יצא מיימי )

לזרייה : 50 גר’ חמאה חתוכה לקוביות
50 גר’ צפתית או גבינה צהובה מגוררת לבחירתכם .
לזרות על הקרעפלך גבינה כשעודם חמים ולהגיש .

את הבצק מחלקים ל- 2 או 3
מרדדים עלה דק ככל האפשר , קורצים עיגולים עם כוס גדולה , מניחים באמצע כל עיגול מהמלית מקפלים ומהדקים היטב- להרים ביד אחת ובשניה להדק מסביב .

להרתיח סיר גדול עם מים ולהוסיף 2 כפות שמן.
מכניסים את הכיסונים לתוך המים החמים ןמבשלים כ- 15 דק’ להרים עם כף מחוררת ולהניח בצלחת הגשה .


2 בצלים חתוכים לפרוסות דק’ להניח במחבת עם שמן קר (כדי שיצא קריספי)לשים על להבה בינונית ולטגן עד השחמה .

לזרות את הבצל על הקראפלך תפו"א

בתאבון

אם עושים כמות אפשר להקפיא - אני מכינה מראש ומקפיאה .

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - קרעפלך תפו”א /גבינה

כיצד אתה מדרג את המתכון - קרעפלך תפו”א /גבינה?
דרג:

הצביעו: 32 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

מתכון מצויין!!

הייתי צריך לשים יותר מ-3 כוסות קמח בשביל לעבוד עם הבצקץ
אבל יצא מצויין!!!
לירן, 10/17/2008 8:13:46 PM

קראפלך (כיסונים)

קצת השקעה, אבל שווה.
טעים שיגעון !
אילנית, 8/6/2007 12:12:00 PM