מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
קינוחים

קרפ צרפתי

מאת: אורטל .ד. מתכון גולשים
דירוג הגולשים
קרפ צרפתי

מצרכים

לבצק
כוס קמח
2 ביצים
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל

למריחה:
נוטלה
ריבת חלב
סוכריות
קוביות חלבה


אופן ההכנה

מחממים מחבת שטוחה עם תחתית עבה, אני משתמשת במחבת הפלא,
שמים את כל המצרכים לבצק בקערה ומערבבים עד שנוצרת עיסה דלילה ללא גושים,
חשוב לשים לב:
אם העיסה יצאה סמיכה מידיי יש להוסיף חלב ואם היא יצאה דלילה מידיי מוסיפים קמח,המטרה היא להגיע לעיסה דלילה ונוזלית ללא גושים.
לוקחים מצקת של מרק ממלאים אותה בעיסה ויוצקים לתוך מחבת הפלא.
בטח יצא לכם לראות איך מכינים קרפ צרפתי בקניון הם יוצקים את העיסה ובעזרת כלי עץ בצורת T הם משטחים אותו והופכים אותו לדק, עגול וגדול,אני מצאתי שיטה מעולה שתעשה בדיוק את אותה העבודה,פשוט מאוד משתמשים עם תחתית המצקת.
יוצקים את העיסה למרכז המחבת ועם תחתית המצקת מורחים בצורה עיגולית את העיסה עד שהיא הופכת לקרפ עגול גדול ודק כמובן נותנים לקרפ כמה שניות ובעזרת מרית הופכים אותו, מחלקים אותו לחצי מורחים על החצי שוקולד או ריבת חלב מפזרים סוכריות, פצפוצי שוקולד, קוביות חלבה ובעצם כל מה שעולה על רוחכם.
מקפלים משני הצדדים



אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - קרפ צרפתי

כיצד אתה מדרג את המתכון - קרפ צרפתי?
דרג:

הצביעו: 398 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

לכל מי ששאל כמה קרפים יוצא????

זה יוצא6 -5 שפית, 2/1/2014 8:19:31 PM

שמח לדעת לכמה קרפים זה יוצא ,תודה!

אשמח לדעת לכמה קרפים זה יוצא, תודה! שרה, 1/5/2014 6:06:10 PM

טעים

ממש טעים?? or hansica, 12/27/2013 11:08:15 PM

קרפ צרפתי

איזה טעים:) ... יאמי, 10/11/2013 9:34:02 AM

טעים

מאוד (: שי, 9/6/2013 2:02:59 PM

טעים :)

תודה שיר , 8/31/2013 8:35:53 PM

וואו

העלתי את המתכון ב 2009 ולא האמנתי שהוא יצבור כל כך הרבה תגובות תודה רבה לכולם!!
בתור נערה הייתי נוהגת ללכת המון לקניון ולהתענג על הטעם הנפלא הזה ואז החלטתי שאני מנסה להכין בבית ולהרכיב את המצרכים מהראש, לאחר כמה ניסיונות פשוט קלעתי בול לטעם ומאז הייתי מכינה קרפים לכל החברים לפחות פעם בשבוע,
אורטל ד, 8/24/2013 9:08:39 PM

מחבת הפלא

ליאור,
מחבת הפלא הייא מחבת חשמלית שניתן לטגן בה ללא צורך בשמן מה שאתה תיארת הוא סיר בישול חשמלי מחבת הפלא זוהי מחבת גדולה שמתחברת לחשמל והיא שטוחה ללא פינות , אני משתמשת בה כי היא מגיעה בדיוק לרמת החום שהקרפ זקוק לו ניתן להשתמש במחבת גדולה וכבדה ולהניח על הכיריים על אש נמוכה
אורטל ד, 8/24/2013 8:51:35 PM

לי ששאלה מזה מחבת הפלא

מחבת הפלא זו מחבת עמוקה כזאת שהתחתית שלה היא צבעונית ואפשר לטגן בה הרבה דברים כשזה נשלף בקלות ולא נדבק למחבת והשטיפה שלה היא מאוד פשוטה וקלה.אם תכתבי ב"גוגל תמונות" מחבת הפלא את תראי למה התכוונתי. בהצלחה!!
דרך אגב-אחלה מתכון.מומלץ.
ליאור 123, 8/1/2013 6:44:34 PM

מגניב

מגניב שחר , 7/26/2013 3:43:31 PM

?!?!?!?!?!?!

מה זה מחבת הפלא ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????, 6/21/2013 8:23:50 PM

המתכון

לכמה מנות זה
ששששש, 6/12/2013 4:02:23 PM

אולי

אפשר אולי לבתר על השמנת אסף זליקוביץ'', 5/9/2013 6:24:23 PM

קרפ

טעעעים ברמות.אורטל תודה.אין דברים כאלה. יהודית, 4/18/2013 11:45:37 PM

הקרפ

אין על זה זה פשוט מהממם אין עליי אני מהמת, 1/20/2013 6:40:30 PM

טעים!

יפה למרות שלא לא יצא לי מי יודע מה

(אבל היה טעים מאוד!)
ליהי, 1/12/2013 7:16:04 PM

fubv.

John Gigt, 1/10/2013 7:48:50 AM

כמה קרפים יוצאים??

... יובל, 12/20/2012 2:47:37 PM

מתכון מעולה ומומלץ!

מתכון מעולה! פשוט מאד ויוצא מאד טעים!!! אווה שטרן, 11/14/2012 10:00:43 AM

שף צעיר

אני ממליץ להוסיף 3.4 כפית אבקת אפיה אני נסתי ויצא מאוד מקצועי ומאוד טעים אבל בכל זה זה מאוד טעים ואני מעוד מעריך תודהה רפאל, 10/28/2012 8:28:55 PM

חשוב לדעת מאוד

הי ראינו את המתכון שלכם ויש לציין שנהנו ממנו מאוד!הוא מפורט גדול וחזק ביותר יש הקוראים לו אפילו;נדיר בן שבת!! שני רותם וליאור, 9/13/2012 11:49:40 PM

כמה קרפים יוצאים מהבלילה?!

כמה קרפים יוצאים מהבלילה?! שחרררררר, 9/6/2012 6:36:50 PM

צריך תמכשיר ששמים תבלילה?

^^^ -, 8/7/2012 11:04:25 PM

קרפ

ואווו ימא מדהים!! איוש, 8/4/2012 8:29:10 PM

...מממ...

נשמע טעים... אנונננימי, 7/30/2012 8:18:47 PM

קרפ צרפתי

יצא אחלה באמת מאוד טעים
אסראר, 7/22/2012 4:16:42 PM

לא יצא טוב

לא יצא טוב חסרים מלא דברים
תום , 7/15/2012 8:38:56 AM

...

אני בת 12 ואני ממש כמו קונדטורית / בשלנית קטנה :-)
תמיד אני מנסה דברים חדשים בבישול או באפייה וגם תמיד היה לי את המתכון הקבוע של הקרפ שלי , קרפ נועה ;-)
אבל שניסיתי את הקרפ הזה , למדתי עוד מתכון מעולה של קרפ !!:)
תודה רבה .. באמת שאתר מעולה !!
נועה ...
נועה, 7/4/2012 8:52:52 AM

יאמי

קניתי פעם אחת קרפ בחיים שלי והוא היה מגעיל ...ומאז אני לא אוכלת קרפ. אבל כשניסיתי את הקרפ הזה הוא יצא פי אלף יותר טעים( רק חסר קצת סוכר לכמות הקרפים הגדולה הזאת:)
תודה על המתכון שחר;
שחר, 7/3/2012 8:24:58 AM

יאמי

קניתי פעם אחת קרפ בחיים שלי והוא היה מגעיל ...ומאז אני לא אוכלת קרפ. אבל כשניסיתי את הקרפ הזה הוא יצא פי אלף יותר טעים( רק חסר קצת סוכר לכמות הקרפים הגדולה הזאת:)
תודה על המתכון שחר;
שחר, 7/3/2012 8:24:32 AM

מעולה

טעים מאוד יצא לי אבל טיפ קטן לא מומלץ במחבת חשמלי כי הוא כל רגע מקרר את עצמו על מחבת עבה בגז יוצא מעולה תודה רבה לכם מקס ג, 6/20/2012 7:28:24 PM

תודה

תודה רבה כבר מספר פעמים אני מכין את זה אני בן 13 תודה רבה ... כרמל , 5/29/2012 7:18:49 PM

שמנת מתוקה

למיטב ידיעתי שמנת מתוקה או שמנת להקצפה זה אותו הדבר רק שלפעמים מה שמבדיל ביניהם זה אחוזי השומן, בכל אופן לדעתי זה אמור לצאת אותו הדבר למרות שאני תמיד משתמשת בשמנת מתוקה רגילה. אורטל .ד., 5/26/2012 9:05:31 AM

קרפ

אפשר להכין את אותו הדבר רק עם שמנת להקצפה במקום שמנת מתוקה? חסוי, 5/19/2012 4:10:00 PM

לגבי השאלה

תחשבי דקה מכול צד-2 דקות לקרפ כמספר הקרפים
מושקי חן, 5/8/2012 8:30:20 AM

על הקרפ...

יצא מטריף וטעים...ההיתי ממליצה על סירופ מייפל שלמרוח עילך הקרפ
מושקי חן, 5/8/2012 8:28:48 AM

קרפ

אני ממש אוהבת את הקרפ הזה הוא ממש טעים ומוכן כאילו שף עשה את זה ואני מודה לכל מי שחושב כך ליאל נאור, 5/7/2012 8:37:50 PM

זמן הכנה לפני הגשה

הקרפ הכי טעים כשהוא חם ומוכן על המקום אני מכינה את הבלילה לפני ושמה אותה במקרר וכשבאים האורחים אני מיד שולפת את מחבת הפלא ומתחילה לטגן ולמלא אותם לפי בקשתם, אירוח מושלם בנוסף לזה אני מכינה פונדו שוקולד עם פירות ומרשמלו בקיצור אירוח שכולם אוהבים...
אורטל .ד., 5/2/2012 1:30:32 PM

טעים ביווווווווווותר

קרפ פשוט מדהייייייייייים בטעמו שלומית , 3/22/2012 5:28:59 PM

ל-22

לא נראלי שזה ממש משנה אבל. זה יותר טעים חם אז... אני, 2/6/2012 7:31:01 PM

לכולם יש לי שאלה !!

צריך להכין את זה כמה דק'' לפני הארוחה או שאפשר לפני ?!
אשמח אם תענו לי במהרה !!
חסוי , 1/27/2012 2:29:39 PM

טעים!!!

הקרפ הצרפתי טעים טלי, 1/5/2012 9:11:23 PM

קרפ צרפתי....

שלום לכולם, לעניות דעתיהמתכונים שמצוינים באתר זה נפלאים ביותר, אני משבחת ומדרגת מתכונים הללו!!!
תגיבו לי...
באהבה, חסוי
חסוי, 12/18/2011 7:16:32 PM

אהבתי

אני בן 10 והיצלחתי עידן, 11/25/2011 5:34:45 PM

אהבתי

לייייק אהבתי מאוד איזה טעים יצא לי יסמין, 11/22/2011 4:19:00 PM

ואווו

המתכון כ''''כ קל אפילו אחשלי הקטן הכין את זה
נעמוש, 9/25/2011 6:39:58 PM

אהבתי

הכנתי כזה אהבתי מאוד !! תודה רבה שלימדת אותי קורל, 9/3/2011 8:41:44 PM

טעים

היה פצצה חבל שזה ניגמר לי מלי, 8/18/2011 1:09:54 AM

סוכר

לדעתי כמות הסוכר היא לא גדולה כ"כ בהתחשב בכמות הקרפים שיוצאים. ככה המתכון מושלם אך מי שמעוניין להחליף את הסוכר בסוכר חום או בכל ממתיק אחר זה אפשרי, בתיאבון!!!
אורטל .ד., 5/18/2011 11:52:26 AM

צריך כ"כ סוכר?

צריך כ"כ סוכר? שקד, 5/17/2011 4:20:24 PM

כנסו

יצא ממש טעים!
צריך להכין במחבת גדולה, כי זה יוצא ממש ממש דק כמו בחנות!!!
חוצמזה כולם אהבו
מור, 11/30/2010 8:59:49 PM

יאמי!!!!

איזה טעים זה!!!! שלום, 11/10/2010 6:28:39 PM

טעים

איזה קרפ טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מאי אודיז, 8/29/2010 9:22:12 AM

טעעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

יאמיייייי ! זה יצא פשוט טעים !!!
ואוווווווווווווו לא האמנתי שאני ימצא את המתכון הזה
מוששששששששששששם
נועה , 8/25/2010 4:22:17 PM

יצאה פצצה

עצה ממני לכי תהיא שפית המתקון המנצח כל מי שרוא את הדגובה שלי עצה ממני קחו את המתקון שלה
זה היצא פצצ
מיכל, 8/24/2010 1:38:30 PM

מדהים... בדיוק כמו בחנויות

וואו .. איזה טעם יש לזה חייבים לנסות את המתכון הזה כל כך טעים שובל, 8/19/2010 11:03:51 AM

ממממ....! טעים

אני הולך לקניון ואוכל שם קרפ מזה טעים ממליץ לכולם! ואני מחכה לבשל קרפ! רז, 7/28/2010 10:27:17 PM

קרפ

ממש קרפ סוף הדרך ממליצה שתכינו אותץו במהרה שירה , 7/16/2010 10:48:35 AM

תלוי בגודל המחבת

אני משתמשת במחבת פלא ויוצא בין 10 ל-15 קרפים.
אורטל, 6/4/2010 5:56:23 PM

כמה יוצא מזה?

נשמע טוב... אבל אני צריך לדעת כמה יוצא מזה.. נריה, 5/17/2010 10:39:46 PM

נאמי

ממש טעים אריאל, 2/9/2010 6:50:47 PM

היכן קונים מרית להכנת קרפ?

ענת ליברמן, 9/25/2009 10:51:51 AM