מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

רוגלך ”כמו בקונדיטוריה”

מצרכים

קרין גורן, מלכת האפייה, מציעה מתכון לרוגלך ”כמו שצריך”. לא רק לשבת


נפתח בוידוי קטן: רוגלך של קונדיטוריה לא מכינים בדיוק ככה. התהליך הוא קצת יותר מורכב, וכולל קיפולים של חמאה לתוך הבצק תוך רידודים חוזרים ונשנים (וקירור ממושך בין השלבים). הבצק שלפניכם הרבה יותר פשוט וכיפי להכנה, טעמו נהדר והוא מאוד מזכיר את הדבר האמיתי (ובתור בונוס, גם חוסך לכם תוספת של 200 גרם חמאה שנשארת מחוץ לבטן). למשקיענים שבכל זאת רוצים להתנסות בהכנת רוגלך כמו המקצוענים, הסוד המתוק יגלה לכם איך.



לבצק:
½3 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
2/3 כוס חלב פושר (160 מ”ל)
2 ביצים
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
1 כפית מלח
למלית קקאו:
1 כוס סוכר (200 גרם)
3/4 כוס קקאו (100 גרם)
1 כפית שטוחה קינמון
200 גרם חמאה מומסת
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים
לסירופ:
1/2 כוס מים (120 מ”ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)



50-60 רוגלך



אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
2. מוסיפים לקמח חלב, ביצים, סוכר, סוכר וניל, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק, רך ומבריק.
3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה). אם יש זמן, עדיף להתפיח במקרר למשך הלילה – הבצק יהיה פחות דביק ויותר נוח לעבודה.
מכינים את מלית הקקאו:
4. מערבבים יחד את כל חומרי המלית, מעבירים למקרר ומצננים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת במרקם נוח למריחה (כ-20 דקות).
מרכיבים את הרוגלך, מתפיחים ואופים:
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מוציאים את הצבק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
7. מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר (2-3 מ”מ). מורחים שכבה דקה של מלית קקאו וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. מברישים בביצה טרופה ואופים (ללא התפחה נוספת) 15-20 דקות, עד שהרוגלך שחומים וריחניים.
בזמן שהרוגלך בתנור, מכינים את הסירופ:
9. בסיר מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך עדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מברישים בסירופ ומגישים:
10. מברישים את הרוגלך מיד בצאתם מהתנור בסירופ החם. מצננים מעט ומגישים.



סוד מתוק
ולמי שלא מתעצל – ככה מכינים רוגלך של קונדיטוריה:
מכינים ומתפיחים את הבצק לפי ההוראות. מרדדים על משטח מוקמח למלבן בעובי 1 ס”מ ומורחים על שני שליש משטחו 200 גרם חמאה רכה. מקפלים את הבצק כמו מעטפה (את השליש הריק מעל האמצע המרוח בחמאה, ואת השליש הנותר עם החמאה, לסגירה מעל הכל). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מרדדים שוב למלבן ומקפלים שוב למעטפה (לא מכניסים חמאה נוספת). עוטפים ומקררים שעה נוספת. חוזרים על הרידוד, הקיפול והצינון פעמיים נוספות (שלוש פעמים סה”כ, לא כולל הקיפול הראשון בו הכנסנו את החמאה). מעצבים לרוגלך ואופים באותו אופן.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - רוגלך ”כמו בקונדיטוריה”

כיצד אתה מדרג את המתכון - רוגלך ”כמו בקונדיטוריה” ?
דרג:

הצביעו: 39 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

קמח שמרים

אנ י גרה בארצות הברית ואין לי קמח שמרים איך אפשר להכין סופגניות או כל מתכון אחר בלי או מה התחליף לקמח שמרים איתנה, 05/12/2013 19:10:31

בקשר לתגובה של 2

תעשי חישוב 300+200 ואז תביני למה היא התכוונה אני, 09/09/2013 17:37:53

בצק דביק מדי

היייי החלטתי לעשות חצי כמות אבל משום מה הבצק יצא לי דביק מדי ואני לא יודעת מה לעשות עם זה...
זה ממש נדבק לי לידיים
תותי, 05/03/2013 21:53:17

חוסך לנו חמאה?

קרין מתוקה
ו-300 גר'' חמאה שיש במתכון זה לא הרבה?
דורית, 30/01/2013 15:49:37

לגבי הסירופ

בד"כ בקונדטוריות שמים סוכר, מים חמים, קצת תמצית רום, ואספרסו כפול. חסוי, 21/01/2012 02:06:22

רוגלך

אני לא מוותרת על 200 גרם של חמאה והשלב האחרון בגלל שבאמת יוצא כמו בקונדיטוריה ויותר טעים שמס, 13/01/2012 06:46:33

כיצד מגלגלים ?!

הרוגלך יצאו מהמהמים !!!
אם זאת ללגל אותם קצת התקשתי
כיצד צריך לעשות זא֗ת בדיוק לא כתוב
במתכון !!!
קמרשאלור"ל, 20/08/2010 15:18:23

שווה לנסות

מתכון ממש ממש טעים...
בתיאבון
חסוי, 10/12/2009 19:23:07

לא צוין איזה קמח לבן / תופח?

גיתית, 14/11/2009 10:46:29