מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

רוגעלך - קרין גורן

מאת: קרין
דירוג הגולשים

מצרכים

לבצק:
½3 כוסות קמח (500 גרם)
½ שקית שמרית (25 גרם)
2/3 כוס חלב פושר (160 מ”ל)
2 ביצים
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
1 כפית מלח
למלית קקאו:
1 כוס סוכר (200 גרם)
3/4 כוס קקאו (100 גרם)
1 כפית שטוחה קינמון
200 גרם חמאה מומסת

לסירופ:
½ כוס מים (120 מ”ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
2. מוסיפים לקמח חלב, ביצים, סוכר, סוכר וניל, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק, רך ומבריק.
3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה). אם יש זמן, עדיף להתפיח במקרר למשך הלילה – הבצק יהיה פחות דביק ויותר נוח לעבודה.
מכינים את מלית הקקאו:
4. מערבבים יחד את כל חומרי המלית, מעבירים למקרר ומצננים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת במרקם נוח למריחה (כ-20 דקות).
מרכיבים את הרוגלך, מתפיחים ואופים:
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
7. מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר (2-3 מ”מ). מורחים שכבה דקה של מלית קקאו וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בזמן שהרוגלך בתנור, מכינים את הסירופ:
9. בסיר מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך עדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מברישים בסירופ ומגישים:
10. מברישים את הרוגלך מיד בצאתם מהתנור בסירופ החם. מצננים מעט ומגישים


אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - רוגעלך - קרין גורן

כיצד אתה מדרג את המתכון - רוגעלך - קרין גורן ?
דרג:

הצביעו: 34 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

ורגלך

אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם מאוד קלים להבנה וגם להכנה .
הכנתי את הרוגלך לפי המתכון שלך וזה היה פשוט טעים טעים טעים.
תמשיכי כך .
תמיד כשאני מחפשת מתכון לקינוח אני מחפשת מתכונים שלך כי הם תמיד מוצלחים.
שרי, 26/11/2013 00:52:21

מתכון מעולה!!!

התוצאה הייתה מעולה כל משפחתי טרפה את הרועגלכים...
נ.ב.
כדי להוסיף סוכר לבן,לא סוכר חום…
נטלי, 12/07/2013 11:57:54

מתכון מעולה והתוצאה מושלמת וטעימה! תודה.

זמירה, 23/11/2012 17:00:47

החלפת החלב

במתכונים כאלה אני מחליפנ עם חלב סויה או קוקוס...בדרך כלל זה ממש מעולה... שלי, 01/03/2011 14:41:54

זמן אפיה רבע שעה עשרים דקות עד שמקבלים צבע טוב

א, 09/12/2010 19:30:14

רוגלך פרווה

האם אפשר להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה? מירי, 25/08/2010 09:07:42

מה זמן האפיה?

נטע, 07/11/2009 05:05:38