מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

רולדות שמרים

מאת: שרית
דירוג הגולשים

מצרכים

לבצק:
1 ק”ג קמח
1 שקית שמרית
200 גרם חמאה
1.25 כוסות חלב קר (300 מ”ל)
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית מלח

למלית:
מבחר מילויים אני עשיתי 2 עם :
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1/2 כפית קינמון (שמתי קצת יותר)
50 גרם חמאה רכה - למרוח על הבצק ולפזר מעל את התערובת שהכנו.
אני פיזרתי גם אגוזי מלך.

2- עשיתי עם ממרח שוקולד ופיררתי מעל חלבה.

2- עשיתי עם ממרח גבינה:
200 גרם גבינת שמנת / ריקוטה/ גבינה לבנה
3 כפות סוכר
חלמון
1 כף קורונפלור
כפית תמצית וניל
1/4 כוס צימוקים
קליפה מגורדת של 1/2 תפוז - אני הכנתי מקליפה של לימון





אופן ההכנה

שמים קמח מערבבים לתוכו שמרית.
ממיסים חמאה במיקרוגל, ומערבבים אותה עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, סוכר וביצים ומעבדים עד לקבלת בצק, מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק, מבריק ואחיד.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר למשך לילה או שעה בטמפ’ החדש עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים ל-4 חלקים שווים (אני חילקתי ל-6) . מרדדים כל חלק למלבן בעובי 0.5 ס”מ.
מורחים את המלית הרצויה, ומשאירים רוליים ריקים ברוחב 2 ס”מ מהקצבה, כדי שיהיה נוח לסיים את הגלגול, והמלית לא תגלוש החוצה.
מגלגלים לרולדה הדוקה.

מניחים את הרולדות בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות.
מניחים לתפוח עד להכפלת הנפח, עדיף בסביבה חמימה ועשירה באדים (אני הכנסתי את התבניות לשקית זבל גדולה בצירוף כוס מים רותחים וסגרתי היטב את השקית).

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים את הבצק בעדינות בתערובת של חלמון טרוף עם כף חלב.
אופים 25-30 דקות , עד שהעוגות שחומות וריחניות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים או בטמ’ החדר.

בתאבון ובהצלחה.

הפעם מילאתי האחת עם שוקולד נוטלה, קינמון אגוזים, והשניה עם ממרח חלבה.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - רולדות שמרים

כיצד אתה מדרג את המתכון - רולדות שמרים ?
דרג:

הצביעו: 3 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן