מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

ריגו יאנצ’י -עוגה הונגרית

מאת: אדם
דירוג הגולשים

מצרכים

עוגה הונגרית
טורט שוקולד נהדר המורכב משכבות לייקעך
( ”ספוג” ) בטעם קקאו עשיר, ובין שכבות הלייקעך
יש קרם קצפת שוקולדי נפלא.


חומרים לעוגת הספוג השוקולדית
4 ביצים
120 גרם סוכר (2/3 כוס של 200 מיליליטר)
1/8 כפית מחוקה מלח
1/8 כפית מחוקה אבקת וניל
1/2 כפית מחוקה אבקת אפייה
110 גרם קמח רגיל (3/4 כוס של 200 מיליליטר)
15 גרם קקאו (1/2 1 כף מחוקה)
1 כף שמן רגיל

אופן ההכנה

אופן הכנה
1. מקציפים את הביצים (כן, חלמונים וחלבונים ביחד מן ההתחלה), יחד עם הסוכר,המלח, הווניל ואבקת האפייה, עד לקבלת קצף יציב ותפוח.
2. מוסיפים לקצף קמח וקקאו מנופים.
3. מוסיפים את השמן בתנועות קיפול ומערבבים עד שמתקבל צבע אחיד. יוצקים הכל לתבנית אפייה מס’ 26 ואופים בחום של 160 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות.

סירופ סוכר
1 כוס מים
1 כוס סוכר
מביאים לרתיחה

חומרים לקרם השוקולד המריר
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
250 מיליליטר (1 מכל ) שמנת מתוקה
250 מיליליטר (1 מכל נוסף) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

חומרים לקרם השוקולד הלבן
125 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות (כן, מהשוקולד הלבן צריך קצת יותר,כי הוא רך)
250 מיליליטר (1 מכל ) שמנת מתוקה
250 מיליליטר (1 מכל נוסף) שמנת מתוקה

חומרים לציפוי
75 גרם שוקולד מריר
75 מיליליטר שמנת מתוקה (מודדים בעזרת בקבוק תינוקות פושטי. הוא מסומן במיליליטר)

אופן הכנת קרם השוקולד המריר
1. מביאים מכל אחד של שמנת מתוקה לרתיחה ויוצקים על קוביות השוקולד שמונחות בתוך סיר קטן. מערבבים את השמנת הרתוחה עם קוביות השוקולד, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מניחים את הקרם במקרר למשך שעה, כשהוא בתוך הסיר הקטן.
2. כעבור שעה מוציאים את הקרם מן המקרר, מכניסים אותו לקערת מיקסר ומקציפים אותו יחד עם המכל הנוסף של השמנת המתוקה ושתי כפות הסוכר, עד שמתקבלת קציפה יציבה. עניין של דקות ספורות.

אופן הכנת קרם השוקולד הלבן זהה לאופן הכנת קרם השוקולד המריר.
הרכבת הטורט

1. חוצים את עוגת הלייקעך במחצית גובהה לשני ”דיסקוסים” שווים. מניחים שכבת טורט ראשונה ומרטיבים אותה על פני כל השטח בחמש כפות (בלבד! ) מהסירופ .
2. יוצקים עליה את קרם השוקולד המריר (המוקצף, המוכן).
3. מניחים על הקרם את שכבת הטורט השנייה ומרטיבים גם אותה בסירופ (הפעם שש כפות ממנו). יוצקים מעל את קרם השוקולד המוקצף הלבן.
4. מכסים בניילון נצמד, מהדקים טיפה, ומכניסים את העוגה למקפיא למשך שלוש שעות.

מכינים את ציפוי השוקולד לעוגה:
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים
על השוקולד המריר. מערבבים עד המסה
מוחלטת של השוקולד ויוצקים אותו חם על העוגה
הקפואה. מטים את התבנית לכל הכיוונים,
מאפסנים במקרר, כשהעוגה מכוסה,
לא במקפיא,
ונותנים לכל מנה להפשיר בתוך הצלחת,
עד שהקרם ”נפתח”.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - ריגו יאנצ’י -עוגה הונגרית

כיצד אתה מדרג את המתכון - ריגו יאנצ’י -עוגה הונגרית?
דרג:

הצביעו: 4 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן