מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
חגים ומועדים

שבקיה מרוקאית

מצרכים

מים שמן וקמח
לסירופ: כוס סוכר +חצי כוס מים+ מיץ מחצי לימון
שומשום לקשוט

אופן ההכנה

התחתנתי בגיל 17 ולא ידעתי לבשל, הגיעה חג חנוכה וממש רציתי לאכול שבקיה של ממה, כולם אמרו שזה קשה להכנה, ואני לא ויתרתי כשדיברתי עם ממה, הופתעתי לגלות את הקלות...
שופכים לקערה כוס שמן+כוס מים, מנפים לתוך הקערה קמח כמה שנכנס עד שהבצק נעים ושמנוני.
להצלחת המתכון יש צורך בהמון לישה. במשך 15 פעמים בערך כלומר ללוש ולתת לנוח ושוב ללוש וכן הלאה.
מכינים סיר עם שמן עמוק , מרתיחים.
בינתיים יוצרים עיגולים בגודל של פינג פונג, מרדדים וחותכים פסים בתוך מלבן לא עד הסוף כדי שתיווצר רשת. את הרשת קולעים אחד בשני ומכניסים לתוך השמן העמוק.
צריך לשים לב שהרשת לא "תפתח" בעזרת מזלג
אחר כך טובלים בסירופ המוכן ומפזרים מעל שומשום.
ככה חגגתי את חג החנוכה הראשון שלי
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - שבקיה מרוקאית

כיצד אתה מדרג את המתכון - שבקיה מרוקאית?
דרג:

הצביעו: 35 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

מתכון בשבקיה

בשבקיה לא צריך מלח סוכר מירב, 09/03/2014 13:01:11

כל המתכונים של קרין גורן מוצלחים

אהבתי את המתקון של השבקיה רותי כהן , 02/05/2012 18:48:03

שבקיה

טעים ברמות רחלי, 14/05/2009 13:50:40