מתכונים נפלאים לשנה החדשה
מתכונים מתוקים לקינוח גלידה קלים להכנה
הסוד החדש במטבח

מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
תוספות

תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת ופטריות

דירוג הגולשים

מצרכים

50 גרם חמאה
2 שיני שום
1 חבילה שמנת מתוקה
מרק פטריות
תפוחי אדמה
גבינה צהובה
אגוז מוסקט
פטריות טריות
חלב


אופן ההכנה

מקלפים את תפוחי אדמה לא עבה מדי ולא דק מדי, ומכניסים לסיר עם מים בכדי שהתפוח אדמה יתרכך.
כאשר התפוחי אדמה לקראת ריכוך מתחילים להכין את הרוטב.
לוקחים סיר ושמים אותו על אש בינונית ובתוכו שמים 50 גרם חמאה ומחכים שהיא תימס.
לאחר מכן מוסיפים 2 שיני שום כתושות ואת הפטריות החתוכות ומחכים 2 דקות עד שהן ישחימו מעט.
לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה.
בזמן שהשמנת המתוקה מתערבבת מוסיפים לכוס גדולה שלוש כפות גדושות של מרק פטריות וחצי כוס חלב ומערבבים טוב טוב כדי שלא יהיו גושים ושופכים לסיר. להוסיף קמצוץ של אגוז מוסקט.
בזמן הכנת הרוטב יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
הרוטב צריך לצאת לא דליל מדי ולא סמיך מדי.
משאירים את הרוטב על אש קטנה ובזמן הזה מוציאים את התפוחי אדמה ושמים אותם במסננת.
לאחר ששטפנו אותם שמים אותם בתבנית פיירקס ועליהם שופכים את הרוטב.
מעל הרוטב שמים גבינה צהובה ומכניסים לתנור עד שהגבינה מוזהבת.

בתיאבון.
אפשר להכין את אותו המתכון עם פסטה...
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת ופטריות

כיצד אתה מדרג את המתכון - תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת ופטריות ?
דרג:

הצביעו: 107 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

טעיםםםם

לירן, 3/3/2014 9:44:32 PM

מוקרם תפוח אדמה

זה טעים מאוד מתכון מוצלח אזל אליהו עדי, 1/28/2014 8:14:43 PM

מושלמם

מתכון פצצה יצאה מ דהים ויולטה, 1/21/2014 3:37:21 PM

לכמה מנות המתכון?

ע אור, 12/27/2013 9:20:17 AM

מתכון מעולה!! הכנתי אותו כבר כמה פעמים, ותמיד כולם

עדי, 12/11/2013 1:51:43 PM

מ...עולה!

עוד לא יצא מהתנור וכבר נגמר. )הילדים "לוקלוקו" אילנית, 11/23/2013 7:22:35 PM

שמנת מתוקה??

הייי להשתמש בשמנת מתוקה מתוקה?? הקופסת קרטון שרשום עליה שמנת מתוקה של טרה זה בסדר? יוני, 11/14/2013 6:10:11 PM

יצא סוף הדרך, חסר מעט נוזלים אז הוספתי חלב ולטעם ג

טליה, 10/11/2013 11:20:36 AM

אומייגאד

המתכון יצא מעולה וכבר עשיתי יותר מחמש פעמים את המתכון ותמיד הוא המאכל המנצח בשולחן שישי בשלנונת, 9/21/2013 5:36:08 PM

מתכון ממש לא ברור

כמה תפוחי אדמה מתאימים לקופסא אחת של שמנת? כמה זמן בתנור? מה הכוונה להכניס למים? לבשל במים רותחים? קטיה, 8/17/2013 2:52:02 PM

תפוח מוקרם

שמנת מתוקה רגילה או לבישול אינס, 7/18/2013 4:34:36 PM

טעים

היי, אתמול הכנתי את המתכון ויצא מממש טעים! כולם ליקקו את האצבעות !!יצא כמו במסעדות :) אחלה מתכון... תודה רבה שיראל, 7/17/2013 10:19:46 AM

תפו''''א מוקרמים

כדאי להקפיד על הכמויות וההוראות... כמה תפו''''א? מה עושים עם התפו''''א??? וכד'' אראלה, 5/13/2013 2:40:54 PM

שמנת לבישול או שמנת מתוקה?

איזה צריך לשים? שגית, 5/13/2013 7:46:04 AM

תשובות לשאלות כמה תפוא ומה זה מוסקט

אגוז מוסקט זהו תבלין שאפשר לקנות בסופר.. נראה כמו קינמון. טעמו מאוד מאוד דומיננטי ולכן צריך להיזהר בכמויות. הוא משדרג מאוד מתכוני מוקרמים אבל כאמור- אם שמים יותר מדי הוא יכול להרוס את התבשיל. אני ממליצה לשים קורט. לגבי כמות תפוחי האדמה- הכנתי אתמול את המתכון הזה ועשיתי ארבעה תפוחי אדמה גדולים.. ראיתי שהשמנת לא תספיק אז הוספתי לה עוד חלב וזה קצת פגם ברוטב שהיה מאוד מאוד טעים לפני שהוספתי, לכן ממליצה לשים כשלושה תפוחי אדמה גדולים או ארבעה- חמישה בינוניים. בתיאבון ומקווה שעזרתי :) הדר, 5/13/2013 2:23:11 AM

מה זה אגוז מוסקט??

מה זה אגוז מוסקט?? מה זה אגוז מוסקט??, 4/11/2013 8:46:52 PM

תפוחי אדמה מוקרמים.

יצא מדהים, רך עסיסי וטעים. עמיר אסתר, 4/6/2013 4:09:35 PM

טעים

טעים אני אעשה מחר טעים, 3/2/2013 5:02:26 PM

די נחמד

לא ניסיתי אבל נראה טעים הראל, 2/24/2013 6:06:13 PM

כמה תפו״א צריך לכמות הרשומה?

כמה תפו״א צריך לכמות הרשומה? אבי , 2/7/2013 7:04:21 PM

כמה תפוחי אדמה יש לחתוך ? :)

נורית, 12/22/2012 3:11:14 PM

מוקרם

זה טים מאוד הדבר הכי טעיםם עמית, 12/20/2012 3:18:03 PM

מתכון מדהים!

כבר בשלבי ההכנה הריח ממלא את הבית, מתכוון מדהים ויצא פשוט מעדן
 
שלי, 12/14/2012 1:19:35 PM

שמנת

במה אפשר להחליף את השמנת?? רויטל, 12/9/2012 5:22:53 PM

בתנור.

הריח מדהים, כבר סקרנית לטעום איך ייצא! סיוון, 10/23/2012 7:09:06 PM

מעדן

תודה רבה,מקסימום הנאה ממאכלי חלב אבירם, 10/6/2012 9:10:41 PM

תפוחי אדמה מוקרמים

יצא מעדן פשוט אין מילים... יותר טעים מהרבה מסעדות נחשבות בארץ אורי, 10/1/2012 11:53:18 PM

מתכון מושלם. פשוט להכנה וטעים ביותר

טעים ביותר. ופשוט להכנה!!! סוניה, 9/12/2012 11:01:32 PM

מעולה! מתכון טוב מאוד

עדן, 7/17/2012 1:07:51 PM

עכשיו סיימתי להכין את זה!!

יצא סוף הדרך. אני הוספתי עוד חצי שמנת מתוקה וגם לא היה לי מרק פטריות ובכל זאת יצא שווה! מתכון מעולה. לי, 6/20/2012 9:35:36 PM

אחד המתכונות!!! יצא אדיר! עצה שלי, תעשו חתיכות קטנ

das, 6/22/2011 10:47:23 PM

וואוו יצא מדהים!!! תודה על המתכון

:), 6/13/2011 1:36:12 AM

מדהים, הרגע הכנתי

הניחוחות פשוט ... גורמים לך לירר :)
רם דרובישבסקי, 6/9/2011 6:57:09 PM

מעולה

באמת אחלה מתכון! טניה, 6/9/2011 11:38:12 AM

יצא מעולה!!!

מתכון מוצלח ביותר כבר בשלב הכנת הרוטב כל הבית מתמלא ריח טוב...אמ..אמ....תודה!!! יצחק, 12/7/2010 11:02:37 AM

מעולה!!

עצה קטנה, תחכו עד שהתפוףא יהיה ממש רך על מנת שהם יספגו את הרוטב
ודבר נוסף... מומלץ להשתמש ברוטב פטריות במקום מרק פטריות
תהנו....
מורן, 6/30/2008 11:51:14 AM