שלום אורח, התחבר
מבשלים לילדים

עוגיות קיץ צבעוניות

מאת: ליהי רוזנברג-טובול


כולם כבר מכירים את עוגיות השוקולד-צ’יפס, עוגיות הלימון, העוגיות המתפוצצות ועוגיות הסבתא. לכולנו כבר יש מתכון מועדף, כזה שתמיד נשמח להכין או לאכול ממנו.
הפעם נכין עוגיות קצת אחרות – כאלה עם ’אישיות’. הבסיס הוא בצק פריך פשוט וטוב, אבל הקישוט הוא מה שנותן להן את האופי.

מתכון לעוגיות:
300 ג’ קמח (לא תופח)
200 ג’ חמאה רכה
100 ג’ סוכר
1 ביצה
1שקית סוכר וניל.

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר עם וו לישה את החומרים לפי הסדר. שהבצק הופך פירורי מפסיקים את המיקסר ואוספים את הפרורים לגוש בצק אחד. מכניסים את הבצק לשקית ניילון ומשטחים אותו.
מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה לפחות עד שהוא הופך יציב וקר.

הערה: ניתן להחליף 20% מהקמח באבקת קקאו טובה לקבלת עוגיות כהות.


מה צריך:
בצק עוגיות, חלבון ביצה, אבקת סוכר, צבעי מאכל בג’ל, שקיות זילוף, צלוחיות, מזלג
אפשר: פיות זילוף מספר 3 ו-4


מרדדים את הבצק


ולעבודה:
1. מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים ומרדדים. מומלץ לרדד את הבצק בין שני ספייסרים (מקלות) כדי לקבל עוגיות בעובי אחיד. זה חשוב גם כדי שזמן האפייה יהיה אחיד וגם למראה אחיד ומקצועי.
2. קורצים בעזרת החותכנים צורות ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
3. מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.
4. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים לצינון.


קורצים צורות


בזמן שהעוגיות מצטננות – נכין את קרם הקישוט.

את הקישוט נעשה בעזרת קרם ששמו ’רויאל אייסינג’.
הרויאל מורכב מחלבון ביצה ואבקת סוכר.
היחס הגס הוא 300 גרם אבקת סוכר לחלבון אחד, ואולם סמיכות הרויאל תלויה בהרבה משתנים: גודל הביצה בה השתמשנו, משקל הביצה, הלחות באוויר ולכן נשתמש ביחס זה כהמלצה בלבד.
נשים חלבון בקערה ונוסיף לו אבקת סוכר. נתחיל לערבב עם מזלג עד למרקם לבן, סמיך וללא גושים.
כדי לדעת שהגענו לסמיכות הנכונה נרים את המזלג ונצייר עיגולים על פני הרויאל.
נספור מאחת עד שבע ונסתכל: אם העיגולים נטמעו בבצק לפני שסיימנו לספור צריך להוסיף אבקת סוכר. אם העיגולים עוד שמרו על צורתם הסמיכות נכונה וניתן להתחיל בעבודה.


כך בודקים אם הקרם מוכן


את הקרם צובעים בצבעי ג’ל (המכונה גם צבע מאכל במשחה) שעשויים להוסיף לו מעט לחות, אם צריך ניתן לאחר הצביעה להוסיף מעט אבקת סוכר. לצבעי המאכל בג’ל כמה יתרונות: המרקם שלהם אינו נוזלי והפיגמנט שלהם מאוד דומיננטי מה שאומר שלא צריך הרבה צבע מאכל כדי לצבוע את הקרם. מי שחשובה לו כשרות למהדרין, צבעים ללא גלוטן, צבעים ללא אגוזים, צבעים ללא שומן או ללא הנדסה גנטית יוכל למצוא את כל אלה בצבעי המאכל של חברת Sugarflair.
נחלק את קרם הרויאל לכמה קעריות ונצבע כל קערית בצבע שונה בעזרת צבעי הג’ל. ונכניס את הקרם הצבוע לשקית זילוף עם פיה.


שקיות הזילוף מוכנות


עכשיו שהעוגיות התקררו אפשר להתחיל לעטר אותן .
נתחיל מקווי הקונטור (קווי המתאר של העוגייה), ואז נמלא את שטחה.


מציירים את קווי המתאר


וממלאים את השטח


עוגית ספירלה
נצייר את קו המתאר של העוגייה ואז נמלא את כל שטח הפנים ברויאל. נקפיד שאין חלקים ללא קרם. ניקח שקית זילוף עם צבע שונה ונצייר ספירלה על גבי העוגייה מבלי להמתין לייבוש. כיוון שהקרמים עוד רכים – הם ייטמעו אחד בשני, ושטח הפנים יתקבל חלק. אם רוצים שהספירלה תבלוט מעל העוגייה – נמלא את שטח פני העוגייה, נמתין כ-10 דקות ואז נצייר את הספירלה. כך יתקבל מימד קישוטי נוסף. (תמונה מס 7)

עוגית נשיקה
נצייר את קווי המתאר ונניח לייבוש כ-10 דק’. לאחר מכן נמלא את שטח הפנים וכך תתקבל הנשיקה.


נשיקה מוכנה

עוגית אבטיח
נצייר את קו המתאר של קליפת האבטיח בירוק, ונמתין כמה דקות לייבוש. נצייר את קו המתאר האדום, נמלא את שטח העוגיות ונניח בצד להתייצבות לכ-10 דק. בעזרת רויאל צבוע בשחור נצייר כמה גרעינים קטנים שיקנו לאבטיח מראה עסיסי.

עוגית שמש
נצייר את קו המתאר ברויאל צהוב, ומיד נמלא את שטח פני העוגייה. לאחר המתנה של כ-10 דקות נצייר את משקפי השמש ונוסיף נמשים. בעזרת הרויאל הצהוב נסמן אף, ובריאל צבוע ורוד נצייר חיוך רחב.

על אותו עיקרון של עיטור בשלב אחד (ואז מתקבלת עוגייה שטוחה) או עיטור בשלבים (ואז מתקבלים הפרדות ודגשים) נקשט את שאר העוגיות עד שנקבל זר עוגיות מקושט, צבעוני וטעים.
אם רוצים להעמיד את העוגיות כעציץ מתוק – מומלץ לייבש אותן לפחות 12 שעות כדי שהרויאל יתייצב.


והעוגיות מוכנות



** רויאל עודף ניתן להחזיק במקרר עד 4 ימים. ניתן גם להקפיא ולאחר ההפשרה להוסיף מעט אבקת סוכר. את העוגיות המעוטרות שומרים בקופסא אטומה לאחר שהרויאל התייבש לגמרי.

לאתר של מותק - בוטיק סוכר