שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

אוזני המן מקמח שמרים במילוי שוקולד

תאריך פרסום: 23/12/2012
דרוג הגולשים:

מצרכים

מצרכים לבצק:
ק"ג קמח שמרים
כוס חלב פושר
חצי כוס סוכר
400 גר’ חמאה קרה
2 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל
חצי כפית מלח

מלית שוקולד:
200 גר’ שוקולד חלב
200 גר’ שוקולד מריר
100 גר’ חמאה מומסת

מצרכים לציפוי מעל:
חלמון ביצה
כף מים

אופן ההכנה

הבצק:
חותכים חמאה לקוביות ומניחים יחד עם כל החומרים מלבד החלב והמלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את החלב בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח. לתפוח על הבצק ולהמתין כחצי שעה להתפחה נוספת.

המלית:
לשבור את טבלאות שוקולד החלב לקוביות ולהניח בקערה.
לשבור את טבלאות השוקולד המריר לקוביות ולהניח בקערה נפרדת.
להמיס חמאה.

הכנת אוזני ההמן:
מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים באמצעות כוס הפוכה לעיגולים בקוטר 10 ס"מ. מורחים חמאה במרכז, מניחים קוביית שוקולד חלב במרכז כל עיגול ומעליה קוביית שוקולד מריר ומקפלים לצורת משולש. מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ - 3 ס"מ זה מזה. מערבבים חלמון ומים, מברישים את אוזני ההמן התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. אוזני ההמן מוכנות כשצבען מזהיב. מצננים ומגישים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

סלטים