שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

אלפחורס עוגיות מארגנטינה

דרוג הגולשים:
אלפחורס עוגיות מארגנטינה

מצרכים

מיני אלפחורס / רוני ונציה
האלפחורס, עוגיות סנדוויץ’ רכות וממולאות בריבת חלב, פופולריות בארגנטינה ובארצות דרום-אמריקה. אופים ומוכרים אותן די גדולות, אבל בגרסה שלפניכם, בגודל ביס, הן מעודנות וחמודות יותר, ובעיקר נהדרות כחטיף לאירועים ומסיבות. במתכון זה רצוי לשקול את החומרים.

חומרים (10 מנות)

1/2 2 - 1/4 2 כוסות (300 גרם) קורנפלור
1 1/3 כוסות (200 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה
100 גרם מרגרינה רכה
1 1/4 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר מנופה
3 חלמונים
2 1/2 כפות קוניאק או ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפה מגוררת מלימון
300-350 גרם ריבת חלב
100 גרם שבבי קוקוס טחון, לקישוט
כלים:
4 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה

אופן ההכנה

1. מנפים יחד לקערה בינונית את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה.

2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה, המרגרינה ואבקת הסוכר, לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

3. מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וגרידת הלימון. מוסיפים את תערובת הקורנפלור במהירות נמוכה, ומערבלים קצרות רק עד שהם נספגים בתערובת והבצק מתאחה (ערבול יתר פוגם במרקם הרך). עוטפים ביריעת ניילון, ומניחים במקרר ל-60-30 דקות.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

5. מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי אחיד של 1/3 ס"מ. מקמחים חותכן עגול בקוטר כ-1/2 3 ס"מ, וקורצים עיגולים בבצק.

6. מניחים את העוגיות על התבניות עם מרווחים של 2 ס"מ ביניהן. אופים כ-5 דקות עד שהן יציבות ובצבע בהיר מאוד. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות. בעזרת מרית מתכת מעבירים את העוגיות לצינון מלא על רשת.

אופן ההרכבה:

7. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב על מחצית מהעיגולים (לעיצוב שוליים מושלמים רצוי להשתמש בשקית זילוף, ולזלף תלולית קטנה של ריבת חלב במרכז העוגייה, ואז להדק את העוגייה השנייה בעדינות מעל). מצמידים לריבה עוגייה נוספת ליצירת עוגיות סנדוויץ’. שמים את הקוקוס בקערה בינונית ומגלגלים כמו גלגל את השוליים הדביקים עם ריבת החלב בתוך שבבי הקוקוס

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • יאמי

    תפארת, 12/13/2014 7:52:58 PM

  • מאוד אהבתי

    אהבתי מאוד, 12/24/2013 9:16:59 PM

  • Cohen

    Oshrat, 10/4/2013 9:59:31 AM

  • אלפחורס

    נטלי, 7/2/2013 12:36:10 PM

  • יצא מזעזע..

    תהילה, 2/12/2013 11:01:05 PM

  • בצק פירורי מידי

    יעקב, 1/17/2013 7:24:08 PM

  • ואוווו עוגיות מדהיימות

    קרין, 1/23/2012 2:10:45 AM

  • טעים מאוד

    מחמוד, 12/2/2011 1:40:56 AM

  • עוגיות אלפחורס

    מיטל, 2/28/2011 3:33:31 PM

  • עוגיות מדהימות

    לירז, 12/22/2010 1:54:30 PM

  • איך עושים את הצורות???

    שיר, 11/15/2010 3:00:39 PM

  • העוגיות של ארגנטינה אלפחרוס

    מרגריטה , 8/19/2010 8:47:09 PM

  • תגובתי

    סיגל, 8/12/2010 1:50:25 AM

  • עוגיות אלפחורס

    לא רוצה לתת שם, 3/18/2010 9:49:42 PM

  • כנסווו

    בלה בלה בלה, 1/28/2010 3:52:19 PM

  • בישול

    מרסל, 1/27/2010 5:01:34 PM

  • אלפחורס

    rashi1, 12/16/2009 10:31:07 PM

  • אלפחורס

    אלין, 11/25/2009 3:17:30 PM

  • המון קרונפלור , את נורמלית?!

    אמיר, 8/7/2009 12:56:34 AM

  • כך באמת מכינים ריבת חלב מקצועית

    שף יהונתן, 6/10/2009 9:48:14 AM

  • עוגיות אלפחורס

    רוית, 1/6/2009 8:56:01 PM

  • אבל זה רק ל-10 עוגיות ??או לכמה ??

    הדר, 10/17/2008 2:49:14 PM

  • לאלכסנדרה

    מייעץ, 7/25/2008 2:19:24 AM

  • לילדה בת 11

    שיר, 5/6/2008 10:28:44 AM

  • הכנת ריבת חלב

    לולי, 11/8/2007 9:03:15 AM

  • כנסו

    האופה המושלמת, 10/1/2007 3:05:10 PM

  • עוגיות ארגנטנאיות

    יעל, 11/6/2006 9:18:32 AM

  • עוגיות ארגנטינאיות

    גנט ימין, 10/17/2006 1:47:32 PM

  • עוגיות ארגנטינאיות

    אורה שם טוב ממפעל ספן , 9/20/2006 7:09:08 AM

  • עוגיות מעולות, ילדי מאוד אוהבים אותם

    יפה, 9/13/2006 3:46:43 PM

  • פשוט נפלא...

    אלכסנדרה, 9/2/2006 5:15:16 PM

  • עוגיות מעולות

    הלה, 8/29/2006 10:47:34 PM

  • כמות ?????

    סיון, 8/29/2006 12:39:42 PM

  • ריבת חלב - לאלכסנדרה

    ענבל, 7/30/2006 12:07:15 PM

  • שאלה

    אלכסנדרה, 7/28/2006 5:22:29 PM

  • מתכון מדהים

    האופה היפה, 7/20/2006 3:02:15 PM

פרפקטו רטבים