שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

אסדו

תאריך פרסום: 8/9/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

בשר אסדו (קונים אצל הקצב)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
שום כתוש


רוטב צ’ימיצ’ורי:
צרור כוסברה
צרור פיטרוזיליה
ראש שום כתוש
צ’ילי גרוס
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית
חומץ לבן

אופן ההכנה

הערה: זמן הבישול ארוך.

מרפדים תבנית בנייר כסף
מפזרים בתחתית מלח גס
בקערה מכניסים את השום הכתוש + מלח שחור גרוס + שמן זית מערבבים הכל יחד ואז מצפים את בשר האסדו ועושים לו עיסוי עד שכל התערובת תחדור פנימה.
מניחים את האסדו על המלח גס בתבנית כך שהחלק השומני או העצם יהיו כלפי מטה.
מכניסים לתנור לחום הכי גבוה כחצי שעה. ואז מנמיכים את עוצמת התנור ל-100 מעלות ועוטפים את האסדו עם הנייר כסף שבתבנית.
משאירים בתנור ל- 5 עד 6 שעות.
אני מכינה את האסדו יום שישי ב-שתיים בצהריים בערך ובארוחת ערב אני מגישה אותו ישר מהתנור לשולחן.
פורסים אותו דק ואוכלים עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.

אופן הכנה של הצ’ימיצ’ורי:
קוצצים צרור כוסברה+ צרור פטרוזיליה + ראש שום
מוסיפים צ’ילי גרוס, מלח, ופלפל שחור גרוס, שמן זית לפי הטעם וחומ מעט(3 כפות בערך). מערבבים הכל ביחד יוצא מדהים.
אפשר להשאיר כמה ימים במקרר.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • עוטפים עם המלח ??

    רחלי, 9/25/2013 10:40:28 AM

  • אסדו

    רן, 12/20/2012 7:17:10 PM

  • פשוט מעדן אין מילים אחרות לתאראת המתכון

    לילי, 12/11/2011 8:46:19 AM

  • אין דברים כאלה!!!

    שפית, 7/12/2011 11:02:52 AM

  • מומלץץץץ!!!

    שמרית, 10/6/2010 2:01:07 PM

  • ארוחה טובה וקלה!

    מירי, 9/1/2010 2:06:39 PM

  • זה המתכו׳Ÿ המקורי

    לוי גלית, 12/15/2008 10:45:41 AM

  • מתכון מדהים

    שולה, 11/10/2008 10:39:17 AM

  • מתכון קל ומשגע

    קרן, 9/18/2008 11:46:22 AM

ראש השנה סלטים