שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

בורקיטס

דרוג הגולשים:

מצרכים

6 בורקיטס
כ-60 יחידות
לבצק:
4 כוסות קמח
1 גביע שמנת תנובה אורגינל
1/4 כוס חלב תנובה 3%
50 גרם חמאת תנובה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סוכר


החומרים למלית:
200 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
1 גביע גבינה בולגרית או פטה פיראוס
2 חבילות (100 גרם כל אחת) פתיתי פרמזן לפסטה מסדרת "השף הלבן"
1 גביע (250 גרם) גבינת תנובה 5% או 9%
3 שיני שום כתושות.
החומרים לציפוי:
1 ביצה
100 גרם שומשום (ניתן לגוון עם שומשום שחור או קצח)
2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.

אופן ההכנה

1. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
2. מקררים כשעתיים במקרר.
3. מגרדים את גבינת הקולאז’ קצ’קבל, מפוררים את הגבינה הבולגרית או הפטה ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי המלית. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4. מחלקים את הבצק ל-4 , מרדדים כל חלק לעלה בעובי 2 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ.
5. מניחים בכל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת חצי ירח (מהדקים היטב כדי המילוי לא יצא בזמן האפייה).
6. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד להזהבה.

ניתן להקפיא את הבורקיטס לפני האפייה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים