שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

ביף סטרוגנוף

תאריך פרסום: 26/12/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

600 גר’ בשר הודו(או בקר או עוף)
1 בצל בינוני
3 שיני שום
2 כפות קמח
מעט גבעולי שמיר
פטרוזיליה

אופן ההכנה

1. חותכים את הבשר לרצועות קטנות אך לא דקות מדי ומניחים בקערה
2. חותכים בצל לקוביות בינוניות ומוסיפים לקערה שמכילה את הבשר
3. מוסיפים תבלינים לקערה - מעט אבקת מרק עוף,פלפל שחור,פפריקה ומעט מלח.
4. בסיר קטן שמים מעט שמן סויה. ניתן להשתמש לחלופין בשמן זית.
5. מטגנים את הבשר והבצל מספר דקות
*הערה:בשלב זה הבשר יפריש מים לסיר, אין צורך להוציאם.
6. להוסיף פרוסות שום לסיר
7. להוסיף כוס וחצי מים לסיר
במקביל מכינים במחבת רוטב שנערבב עם הבשר בשלב מאוחר יותר:

8. במחבת מעט שמן וקמח,מטגנים את הקמח עד שיקבל צבע חום אך יש להקפיד לא לשרוף אותו.
9.מהסיר עם הבשר לוקחים 2-3 כפיות מהנוזלים שבסיר ומוסיפים למחבת(אם אין די נוזלים בסיר ניתן להשתמש במים רגילים)
את הנוזלים מוסיפים למחבת ובוחשים עם הקמח עד שלא יישארו גושים.
10. מוסיפים את הרוטב לסיר עם הבשר ומשאירים לבישול עד שהבשר מוכן.
11. מוסיפים פטרוזיליה ושמיר(אופציונלי) לסיר.

בתאבון!

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • לא בף ולא סטרוגנוף

    בלה נרדי, 10/7/2008 3:13:25 PM

  • ה"ביף" של ה"ביפ"סטרוגנופ

    אורגד, 3/20/2008 11:29:01 AM

  • פשוט הכי מדהים שיכול להיות!

    תהילה, 5/20/2007 9:03:36 PM

  • מתכון מדהים!!!

    דנה :), 5/7/2007 8:52:58 PM

פירורית ביסלי סלטים