שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

בצקניות כתוספת למרק

תאריך פרסום: 19/6/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

2 כוסות קמח
2 ביצים
15 כפות מים
מעט מלח
6 כוסות מים רותחים.

אופן ההכנה

1. לנפות את הקמח בקערה וליצור גומה במרכזו. לשים בגומה את הביצים, המים והמלח. לערבב לאט את הקמח והנוזלים בכף עץ עד שיתקבל בצק ספוגי נוזלי למחצה.
2. להרתיח 6 כוסות מים בסיר גדול ולתבל במלח. לטבול כף מתכת במים רותחים, לקחת מעט מן הבצק ולהחליק לסיר המים. הבצק אינו מחליק מן הכף בקלות ויש לחבוט את הכף בקצה הסיר כדי שיגלוש פנימה. להמשיך כך עד סוף הבצק.
3. אחרי שהמים ירתחו שוב, להקטין את האש ולבשל את הבצקניות בסיר כ-10 דקות. על הבצקניות להיות מבושלות היטב מבפנים. יש להקפיד לא לבשל בסיר קטן מדי או לא למלא את הסיר יתר על המידה, כדי שהבצקניות לא תדבקנה זו לזו.
4. להוציא את הבצקניות מהמים ולהניח על מסננת. להגיש במרק חם.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • לבשלנית מס' 1

    מאממא מיה .., 12/10/2010 11:31:16 PM

  • נוקאלאך- בצקניות

    יעל, 1/3/2010 11:19:48 PM

  • אאא

    אאא, 12/16/2009 3:15:11 PM

  • בעיה

    טבחית מספר1!, 3/20/2009 2:37:09 PM

  • בצקניות

    טבריה, 11/27/2007 11:50:25 AM

ראש השנה סלטים