שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

ברוסקטה

תאריך פרסום: 12/4/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

הנה מקרה קלאסי של "השלם גדול מסך חלקיו": כשמתארים מהי ברוסקטה – פרוסות לחם קלויות עם שום, שמן זית, עגבניות ומלח, זה נשמע כמו כלום. אולי חטיף זריז ותו לא. אבל המנה האיטלקית המופלאה הזאת היא כל כך טעימה (ופשוטה להכנה) שמתמכרים לה – באחריות. חוץ מזה, רק לידיעתכם, היא מוגשת כמנה ראשונה לגיטימית במיטב מסעדות איטליה. אז קצת כבוד, בבקשה.

החומרים הדרושים:
6 פרוסות לחם כפרי עבות גדולות
2 שיני שום
4 עגבניות גדולות ובשלות
10 עלי בזיליקום
שמן זית
מלח גס (לא מלח דק!)

אופן ההכנה

1. קולים את פרוסות הלחם עד שהן מזהיבות מבחוץ אבל נשארות רכות מבפנים (לכן חשוב שהן תהיינה עבות). אפשר לעשות את זה בטוסטר ואפשר על מחבת פסים.

2. משפשפים את צדן העליון של הפרוסות בשן שום (כל שן תספיק לשלוש פרוסות.

3. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות (עם הקליפה). קוצצים גם את הבזיליקום, שמים בקערה, זורים מלח גס בנדיבות ומתבלים בהרבה שמן זית. מערבבים.

4. מניחים כמה כפות גדושות של סלט העגבניות על כל פרוסה. מגישים עם סכין ומזלג (למרות שלגיטימי לאכול ברוסקטה גם בידיים).

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים