שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

גרטן תפוחי אדמה

תאריך פרסום: 20/3/2013
דרוג הגולשים:
גרטן תפוחי אדמה

מצרכים

• 5-6 תפוחי אדמה בינוניים
• קוביית חמאה לציפוי התבנית
• מלח ופלפל
• 1 כפית רוזמרין יבש
• 2 שיני שום קצוצות
• 1 קופסת שמנת מתוקה 35% או פחות
• 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת כמו צ’דר או גרוייר
• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה או 1 כפית פטרוזיליה מיובשת

אופן ההכנה

• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
• משרים את הפרוסות במים קרים משך 10 דקות.
• מוציאים את הפרוסות מהמים ומיבשים אותן היטב עם מגבת או מגבת נייר.
• משמנים תבנית חרס או פיירקס עמוקה עם קוביית מרגרינה או חמאה.
• שופכים את פרוסות תפוחי האדמה לתבנית ומוסיפים להן את השום, מלח, פלפל ורוזמרין.
• מערבבים כך שכל הפרוסות תהיינה מצופות בתבלינים, ומסדרים אותן בתבנית בצורה שטוחה.
• שופכים מעל את השמנת המתוקה (עד לגובה מחצית מתפוחי האדמה).
• מפזרים מעל גבינה צהובה כגון גבינת צ’דר או גבינת גרוייר מגורדת ואת הפטרוזיליה.
• אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות משך 40 דקות.
• מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים ומגישים חם.
• בתאבון.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים