שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

דג ברוטב אדום חריף חריימה באדיבות

דרוג הגולשים:
דג ברוטב אדום חריף חריימה באדיבות

מצרכים

דג ברוטב אדום חריף (חריימה)



כמות: 4 מנות, זמן הכנה: חצי שעה

המצרכים:
1 קילו דג ים לפי בחירה, פרוס לנתחים
מלח
1 ראש שום (כ‭12-‬ שיני שום)
‭3/4‬ כוס שמן
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפל צ’ומה (מחית שום ופפריקה, להשיג בכל סופר)
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית קימל טחון (כרוויה)
1 כפית כמון
מיץ מ‭1/2-‬ לימון

ההכנה:
מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם (לא רותח‭.(‬ מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה, הפלפל צ’ומה ואת רסק העגבניות.

בוחשים מהר מהר במשך מספר שניות כדי לצרוב את הפפריקה. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל.

מוסיפים מים עד לסמיכות של רוטב. מניחים את הדג כשהמים מכסים שלושת רבעי מהדג. מוסיפים כפית מלח, קימל טחון וכמון. מבשלים עוד שבע דקות על אש גבוהה.

סוחטים מעל מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פלח לימון וחלה טרייה.





אופן ההכנה

דג ברוטב אדום חריף (חריימה)



כמות: 4 מנות, זמן הכנה: חצי שעה

המצרכים:
1 קילו דג ים לפי בחירה, פרוס לנתחים
מלח
1 ראש שום (כ‭12-‬ שיני שום)
‭3/4‬ כוס שמן
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפל צ’ומה (מחית שום ופפריקה, להשיג בכל סופר)
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית קימל טחון (כרוויה)
1 כפית כמון
מיץ מ‭1/2-‬ לימון

ההכנה:
מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם (לא רותח‭.(‬ מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה, הפלפל צ’ומה ואת רסק העגבניות.

בוחשים מהר מהר במשך מספר שניות כדי לצרוב את הפפריקה. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל.

מוסיפים מים עד לסמיכות של רוטב. מניחים את הדג כשהמים מכסים שלושת רבעי מהדג. מוסיפים כפית מלח, קימל טחון וכמון. מבשלים עוד שבע דקות על אש גבוהה.

סוחטים מעל מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פלח לימון וחלה טרייה.





אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • דג חריימה

    לאה, 9/20/2013 10:29:34 PM

  • חריימה

    מלכה נחמיאס-ליברמן, 9/2/2013 3:59:35 AM

  • דגי חיימה

    דורי גרשטיין, 2/13/2013 5:39:33 PM

  • דג

    שימי, 11/2/2012 12:42:43 PM

  • מצויין!!

    דניאלה, 7/13/2012 11:48:35 AM

  • איזה דג עדיף?

    יוסף, 5/29/2012 7:51:37 AM

  • מעולה..!

    דנה לרנר, 9/1/2009 5:31:08 PM

  • אחלה מתכון

    ימית, 11/9/2008 4:56:25 PM

  • דג חריימה

    דולסה האלופה, 11/19/2007 6:47:50 PM

  • עצה מטריפולטאית

    טלי, 11/14/2007 8:31:40 PM

  • דג ברוטב אדום חריף (חריימה)

    lll, 4/12/2006 12:03:00 AM

פירורית ביסלי סלטים