שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

דג סול מטוגן בתוספת רוטב טעים במיוחד

תאריך פרסום: 27/4/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

1 חבילה דגי סול טריים או קפואים
מיץ לימון ומלח
משרה(ציפוי לדג):
1/2 1 כוסות קמח
4 ביצים
3 כפות מיונז
5 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל
4 כפות קטשופ
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כף גדושה פפריקה מתוקה

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
3/4 כוס לימון סחוט
4 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח

פטרוזיליה או שמיר קצוץ דק




אופן ההכנה

1. להפשיר את הדגים.
2. למרוח כל דג במלח ולשפוך עליו מעט מיץ לימון טרי, להשרות בקערה כחצי שעה זאת ע"מ לסלק את הריח הלא נעים שיש לדגים.
3. לשטוף את הדגים היטב.
4. להכין בקערה משרה סמיך מכל החומרים.אם הרוטב יצא דליל להוסיף קמח. ניתן להשרות את הדגים במשרה לכמה שעות במקרר ואז לטגן או לחלופין לטבול ומייד לטגן.
5. לחמם מחבת גדולה עם שמן בכמות שתכסה את המחבת ועוד קצת.
6.לטבול כל דג במשרה ולטגן משני הצדדים, כדאי להפוך עם שני כלי עזר כמו תרוד



ומזלג, בכלל כדאי שהמחבת תהיה טובה אחרת הכל הדגים עלולים להידבק או להתפרק. הגישו חם וטרי.
7. לפני ההגשה הכינו את הרוטב: ערבבו בקערה שמן לימון שום ומלח, העבירו ל"רוטבייה"- כלי מיוחד לרוטב, עם משפך שיהיה קל לשפוך. שפכו על כל דג מהרוטב ופזרו מעל הרבה פטרוזיליה או שמיר קצוץ.


אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • אוכלים טעים.

    לילך סממה, 10/3/2012 2:35:50 PM

  • מתכון

    איריס, 5/19/2012 7:54:24 PM

  • סול

    בן, 12/5/2011 2:21:39 PM

  • גג סול מטוגן

    אביבה, 6/6/2011 9:39:50 PM

  • אפשר להכין יום קודם?

    מופלטה, 4/27/2011 8:46:18 PM

  • נהדרררר

    נעמי, 3/24/2011 7:48:26 PM

  • יוצא מעולה

    טל, 12/3/2010 10:24:11 AM

  • דג סול

    חסוי, 7/16/2010 1:32:25 PM

  • ללירז - לא מנסים מתכון חדש על אורחים

    רינה, 4/24/2010 4:42:59 AM

  • דג סול

    אינה, 12/11/2009 3:44:01 PM

  • מעולה!!!

    מירי, 11/26/2009 3:13:01 PM

  • סוף הדרך, אבל...

    יגאל, 11/6/2009 1:41:47 PM

  • באמת שיצא מדהים

    מיכל, 10/22/2009 8:25:11 PM

  • מעולה ..

    טלי , 9/15/2009 5:34:46 AM

  • מצויין

    מטבוחה, 7/31/2009 10:57:20 PM

  • הכנתי ויצא מעולה- בעלי ליקק את האצבעות!

    מתנסה, 5/12/2009 12:32:06 PM

  • אני מנסה ברגע זה נראה איך יצא

    לירז, 10/24/2008 2:50:48 PM

פרפקטו רטבים