שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

הלחם של ז’וליאן

תאריך פרסום: 2/11/2011
דרוג הגולשים:

מצרכים

500 גרם קמח ללחם (שטיבל 2)

320 גרם מים

12 גרם מלח

15 גרם שמרים טריים

150 גרם גבינה מגוררת, זיתים, אגוזים - לא חובה

אופן ההכנה

מערבבים קמח ומלח בקערה
בקערה נפרדת, ממיסים שמרים במים
מוסיפים את המים לקמח, מערבבים ולשים ביד במשך 8 דקות. מוסיפים תוספת (גבינה, למשל) לקראת בסוף הלישה.
מכדרר את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת מעט, ומכסים במגבת לחה. נותנים לבצק לנוח 30 דקות
מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים שני כדורים. מניחים לבצק שוב במשך 30 דקות.
מגלגלים כל כדור לצורת לחם - כלומר, לאליפסה מאורכת ומניחים על תבנית שטוחה עם ניר אפייה. מכסים במגבת לחה למשך שעה וחצי.
מורחים בעזרת מברשת מעט מים על פני הלחם, חורצים שני חתכים אלכסוניים בכל כיכר ואופים במשך 22 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. מצננים על רשת בטמפרטורת החדר.

טיפ: מעוניינים להכין לחם מקמח מלא? מוסיפים 10% לכל אחד מהמרכיבים שאינו הקמח (כלומר 350 גרם מים, 13 גרם

מלח ו-20 גרם שמרים טריים), לשים 10 דקות ואופים למשך 24 דקות. השאר הוא בדיוק לפי הוראות המתכון לעיל.


מקור: ז’וליאן הרמיט, האופה הראשי של רשת ארקפה

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • כמויות

    אביבה, 11/3/2011 11:37:11 AM

פרפקטו רטבים