שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

זיתים מבושלים

תאריך פרסום: 30/8/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

הזיתים המקוריים שמתאימים לבישול , הם הזיתים שבורים שמורידים את החרצן .
אבל אפשר גם עם הזיתים המגולענים(חרוזית)

זיתים מבושלים:
1 קופסת זיתים מגולענים (קופסה כפולה מקופה רגילה).
לשפוך את המים , לשטוף ולבשל אותם במים 10 דק’ אחרי רתיחת המים ולסנן .
לעשות פעולה זו פעמיים .

1 קופסה פטריות שלמות
3 שיני שום שום קצוצים
1 כפית פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף)
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית כמון
1 כף שטוחה אבקת מרק טעם עוף
1 כף רסק עגבניות
שמן עד כיסוי דק תחתית הסיר
חופן כוסברה קצוצה
2 כוסות מים

אופן ההכנה

לשים בסיר שמן , שום , פפריקה ,מלח וכמון
לחמם את השמן עם התבלינים לערבב להוסיף מעט מים כדי שלא ישרף , ולהוסיף את הרסק עם אבקת המרק לערבב להוסיף את הזיתים והפטריות לערבב היטב שיספגו את הטעמים ו- להוסיף את המים לכסות את הסיר -ובישול של 45 דק’ בערך עד שרוב המים יתאדו .
בשלב זה להוסיף את הכוסברה ולבשל עוד 10 דק’ , להשאיר מעט רוטב .

בתאבון

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים