שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

חטיפי שומשום

תאריך פרסום: 11/2/2010
דרוג הגולשים:

מצרכים

הסילאן עושה בשבילנו את כל העבודה ומדביק את השומשום. הוא עדיף על קרמל, שמום שהוא משאיר את החטיפים ללא פירורי סוכר קשים.

חצי קילו שומשום
מיץ מחצי לימון
ארבע כפות גדושות של סילאן (דבש תמרים)

ולהכין מראש:
יריעת נייר אפייה חצויה לשניים, לאורך

אופן ההכנה

1. שמים את כל החומרים בסיר גדול על אש בינונית. מבשלים אגב ערבוב מתמיד עד שהשומשום מזהיב.
2. מעבירים מיד אל נייר האפייה: שמים חצי מהתערובת על כל יריעה, בצורת נחש, בצד. מקפלים את שארית נייר האפייה על התערובת החמה, מהדקים ומגבשים בידיים (דרך נייר האפייה) לצורת נקניק אחידה.
3. פורסים מייד בסכין חדה יחד עם הנייר, מחכים מעט עד שהתערובת מתקשה ואז מקלפים את הנייר. חשוב לעבוד בזריזות כי התערובת מתקשה מהר.
4. מצננים לגמרי ושומרים בקופסאות אטומות.


אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים