שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

חטיפי שומשום

תאריך פרסום: 26/9/2013
דרוג הגולשים:

מצרכים

מצרכים (150 יחידות):
2 כוסות שומשום
300 גרם מרגרינה קרה בטעם חמאה
5 כוסות קמח
1 כף מלח
½1 כוסות מי סודה חזקה

אופן ההכנה

הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. במחבת קטנה על להבה נמוכה, קולים את השומשום תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.
3. מחברים למיקסר את וו הלישה ומעבדים את המרגרינה, חתוכה לקוביות, עם הקמח והמלח לבצק פירורי. מוסיפים את מי הסודה ולשים לבצק רך ואחיד. מוסיפים את השומשום ומערבבים.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק מאוד. חותכים עם גלגלת משוננת למרובעים בגודל 5 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
5. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות, עד להזהבה. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים