שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

חלה מקמח שמרים

תאריך פרסום: 15/10/2012
דרוג הגולשים:

מצרכים

1 ק"ג קמח שמרים
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
3/4 כוס שמן
4 כפות סילאן
1 כפית מלח
כ חצי ליטר מים
1/3 כוס שמן נוסף

לציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כוס שומשום מעורב שחור ולבן

אופן ההכנה

בקערת המקסר שמים קמח, ביצים, חלמונים, סילאן וחצי ליטר מים.
מערבלים כ-3 דקות ומוסיפים מלח.
מערבלים 10 דקות בדיוק.
מניחים למנוחה של כשעה מכוסה בניילון נצמד.
מוסיפים את 1/3 כוס השמן השני ומערבלים עד להטמעות מלאה.
מניחים להתפחה של כשעה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, יוצרים מכל חלק "נקניק" וקולעים צמה אחת גדולה. אפשרות נוספת היא לחלק את הבצק ל-6 חלקים ולהכין 2 חלות.
מתפיחים את החלות עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים עד שהחלה משחימה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • חלות קמח שמרים אסם

    רחלי, 3/7/2014 12:08:20 PM

  • חלה מקמח שמרים....

    מיטל, 8/10/2013 9:50:25 AM

  • זמן אפיה חשוב.

    פנינה לבל, 6/22/2013 1:56:03 PM

  • פשוט אליפות

    ריקי, 5/3/2013 4:16:36 PM

  • חסר שמן מערבוב הראשון

    חיה, 4/1/2013 8:47:08 AM

  • חלות מדהימות

    איילת, 1/25/2013 7:48:52 PM

  • שימו לב במתכון חסר שמן בעירבוב הראשון

    סטלה, 1/11/2013 11:02:11 AM

  • חלה לשבת

    דינה, 12/21/2012 12:55:46 PM

  • כנראה מוסיפים עם המצרכים בהתחלה...

    אולה, 12/5/2012 8:52:21 AM

  • תגובה

    יוכתב, 11/16/2012 2:09:35 AM

  • שאלה למתכון

    דוד, 10/17/2012 9:59:57 PM

סלטים