שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

טורנדו רוסיני קל להכנה ומדהים - כשר

תאריך פרסום: 30/11/2010
דרוג הגולשים:

מצרכים

למנה אחת:
2 מדליוני פילה בקר בעובי 3 ס"מ בערך (לבקש מהקצב)
2 פרוסות כבד אווז (עדיף סוג א’)
כוס יין אדום (עדיף פורט)
2 כפות סוכר
מלח ופלפל
שמן זית

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב יין:
בסיר קטן שמים כוס יין אדום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים שתי כפות סוכר. מצמצמים בערך חצי שעה או עד שהרוטב מסמיך.
צורבים את פילה הבקר עם מעט שמן זית על מחבת חמה - עד רמת העשייה הרצוייה, מומלץ מדיום רייר. מניחים על צלחת הגשה. (בזמן הצריבה מוסיפים מלח ופלפל - לא הרבה!)
צורבים את כבד האווז בערך 2 דקות מכל צד - תלוי בעובי הפרוסה (ללא שמן וללא תבלינים)
מניחים את פרוסות כבד האווז על הפילה ובוזקים מלמעלה את רוטב היין.
מומלץ להגיש עם פירה תפו"א, שום ועירית:
מרתיחים תפוחי האדמה עם הקליפה ושיני שום קלופות, לאחר ריכוך מלא מקלפים את הקליפה וחותכים לקוביות.
מכניסים לתוך מערבל את תפוחי האדמה, שמנת מתוקה צמחית (לפי העין ןעד שיווצר מרקם קרמי) מלח ופלפל, שיני שום ועירית.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים