שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

טיראמיסו עוגה איטלקית

תאריך פרסום: 22/5/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

בצק תופין(מתכון-בהמשך)
שוקולד מריר 150 גרם
כוס סוכר
תמצית וניל
200 גרם גבינת מסקארפונה
250 CC שמנת מתוקה
חצי כוס אספרסו
מעט אבקת קפה נמס

אופן ההכנה

בצק תופין-
להקציף 3 חלמוני ביצה + שתי ביצים יחד עם חצי כוס סוכר ותמצית וניל
להוסיף למאסה בתנועות קיפול חצי כמות של תערובת כחצי כוס קמח מעורב עם3 כפות קורנפלור לאחר מכן את המחצית השניה של תערובת הקמח
להקציף לקצף חזק שלושה חלבוני ביצה ששמנו בצד יחד עם כף סוכר ולקפל בזהירות למאסת העוגה עד להבלעתו
לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות את העוגה על גבי נייר אפיה משומן בתבנית שטוחה רחבה כ7-10 דקות
לאחר אפיה להפוך את התבנית על גבי משטח משומן קלות לקלף את נייר האפיה ולצנן את העוגה
כשהעוגה צוננת לחתוך לפסים ברוחב של כעשרה עד חמישה עשר ס”מ
להניח פס ראשון על מגש משומן קלות

מלוי גבינה:
להקציף ארבעה חלמונים עם כוס סוכר
ומעט תמצית וניל
להוסיף את הגבינה מרוככת ולטרוף עד לקבלת מאסה הומוגנית רכה
לשים במקרר למשך כשעה לצינון
לאחר כשעה להקציף את השמנת המתוקה ולקפל לתוך מאסת הגבינה עד לתערובת הומוגנית.
להכניס לקירור לשעה נוספת

מאחר ושמנו פס אחד של העוגה על מגש
כעת הזמן להרטיבו בתערובת האספרסו (לא חמה)
מעליו למרוח ממאסת הגבינה לפזר עליה מעט שוקולד מריר מרוסק דק
לחזור על שלב זה פעמיים או שלוש(תלוי במספר השכבות הרצוי)
לסיים בשכבת תופין נקיה
אותה יש להרטיב שוב בתמיסת האספרסו ולפזר עליה אבקת קפה נמס ומעליו אבקת סוכר
לישר את צדדי העוגה
לקשט ע”י הדבקה בפירורי שוקולד מריר מרוסק
להכניס לקירור כשש שעות לפני אכילה

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים