שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

כוסיות שוקולד

תאריך פרסום: 25/8/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

285 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה (70% מוצקי קקאו)
2 חלמונים מביצים גדולות
3 כפות ברנדי מהסוג הכי טוב שתוכלו להשיג
20 גרם חמאה


אופן ההכנה

אופן ההכנה

בסיר בעל תחתית עבה מחממים את השמנת כמעט עד רתיחה. מסירים מהאש ומחכים דקה לפני ששוברים פנימה את השוקולד. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו. אחרי שהשוקולד נמס, מערבבים פנימה היטב ובמהירות את החלמונים והברנדי. מניחים לתערובת להתקרר מעט לפני שמערבבים פנימה את החמאה. מוזגים לתוך כלי הגשה אישיים.

נ.ב לפעמים כשמוסיפים את החמאה כשהשוקולד עדיין חם מדי, השוקולד נראה כאילו הוא מתפרק. כדי לתקן את זה, מניחים לתערובת להתקרר עדו קצת, ואז מערבבים פנימה מעט חלב קר, עד שמתקבל מחדש מירקם חלק.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים