שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

כעכים

תאריך פרסום: 16/5/2009
דרוג הגולשים:

מצרכים

כמות ל-20 כעכים:
3 וחצי כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 וחצי כוסות מיים פושרים
חצי כפית מלח
1 ביצה טרופה להברשה
מלח גס או שומשום לציפוי.

למטבל:
שליש כוס חרדל
שליש כוס דבש
2 כפות מיונז

אופן ההכנה

מערבבים קמח, שמרים וסוכר.
מוסיפים שמן וכוס אחת של מיים.
לשים עד שנוצר בצק אחיד.אם יבש מוסיפים עוד מיים.מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שהבצק גמיש וקצת דביק.מניחים להתפחה למשך שעה-שעתיים , עדיף כל הלילה במקרר.
בוצעים מהבצק כדורים קטנים בגודל פינג פונג -מניחים על נייר אפייה משומן ומתפיחים עוד 20 דקות.
ממלאים סיר רחב במיים ומביאים לרתיחה .מבשלים את הכעכיים בקבוצות של 5 בכל פעם משך 30-60 שניות עד שהם מתנפחים מעט.
מוציאים ומחזירים לנייר משומן.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים בביצה ומצפים במלח גס או שומשום.
אופים במשך 10-12 דקות עד שמזהיבים- הופכים ואופים עוד 3 דקות.
אפשר לאכול כשהם חמים עם המטבל.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים