שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

לזניה חלבית

תאריך פרסום: 9/7/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

אטריות לזניה - אין צורך בבישול מקדים

קופסה גבינה לבנה/ריקוטה
קופסת גבינת קוטג’
150 גר’ גבינה צהובה/פרמזן מגוררת .
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
בזיליקום
אורגנו
2 כפות שמן זית

רוטב:
4 עגבניות מגורדות על פומפיה
1 כף רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית(אפשר רגיל)
1 כוס מים
מלח , פלפל שחור ואורגנו .

הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה , משמנים תבנית ומורחים מעט מהרוטב (2 כפות בערך)על התחתית.
מסדרים את עלי הלזניה ויוצקים 1/3 מהרוטב עליהם .

בנתיים לערבב בקערה את הביצים והשמן, מוסיפים את הגבינות הלבנות וחצי מהגבינה הצהובה והבזיליקום , מלח ופלפל ולערבב היטב .

מורחים חצי מתערובת הגבינה על הלזניה ויוצקים שוב מהרוטב,ומורחים את שאר תערובת הגבינה.
מכסים שוב בעלי לזניה ויוצקים את שאר הרוטב.

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לחום 180 מעלות 40 דק’,עד שעלי הלזניה רכים (לבדוק עם מזלג).
מסירים את הנייר זורים את שאר הגבינה המגוררת ומחזירים לתנור עוד 10 דק’.
להמתין רבע שעה אחרי שמוציאים מהתנור ולפרוס .

בתאבון .

אופן ההכנה

ב

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים