שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

לזניה חצילים עגבניות וגבינות של בני סיידא

תאריך פרסום: 31/5/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

מתכון של בני סיידא
1 חב’ עלי לזניה ללא בישול מוקדם
לרוטב
3 חצילים פרוסים בקליפתם
מלח
שמן לטיגון עמוק
2 ק"ג עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
⅓ כוס שמן זית
6 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
½ כוס עלי בזיליקום קצוצים
100 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
100 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
100 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
2 גלילי גבינת קולאז’ פרומעז פרוסים
לציפוי
50 גרם פתיתי פרמזן- מסדרת השף הלבן

תבנית מלבנית עם דפנות גבוהות משומנת

אופן ההכנה

אופן הכנה
1. זורים על החצילים מלח, מניחים בצד לשעתיים, שוטפים, מיבשים ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מניחים על מגבות נייר לספיגת עודף השמן.
2. מחממים בסיר שמן זית מוסיפים את השום הקצוץ ואת העגבניות החתוכות, מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית עד שמקבלים רוטב אחיד וסמיך, טועמים ומשפרים תיבול. מסירים מהאש, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים.
3. מסדרים בתבנית שכבה של עלי לזניה, מורחים בשליש מרוטב העגבניות מסדרים מעל מחצית מפרוסות החצילים, זורים מחצית מהגבינות, מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה, מורחים שליש מרוטב העגבניות, את פרוסות החצילים והגבינות שנותרו. מכסים בעלי לזניה נוספים, מורחים מעל את רוטב העגבניות שנותר.
4. זורים מעל פתיתי פרמזן, מכסים בנייר אלומיניום, מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), אופים את הלזניה 40 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ- 10 דקות עד להזהבה. חותכים למנות ומגישים.





אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים