שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

לזניה תרד בקלי קלות

תאריך פרסום: 25/5/2008
דרוג הגולשים:
לזניה תרד בקלי קלות

מצרכים

המאפה האיטלקי הידוע, בלבוש דל קלוריות ללמדכם שיכול להיות חג שבועות חגיגי, טעים ושמח ולא משמין

לתבנית פיירקס מלבנית גדולה – כ – 15 מנות:

½ חבילה עלי לזניה
500 גרם גבינה לבנה 5% (אפשר להשתמש בכל השאריות שיש במקרר של גבינות שונות כולל קוטג’ וגבינות מלוחות).
2 ביצים
200 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים דק
צנצנת רוטב עגבניות מוכן ללזניה (המשקיענים יכולים להכין בעצמם מבצל מטוגן עגבניות קצוצות ורסק עגבניות)
5 – 7 פרוסות גבינה צהובה 5% (לפי גודל התבנית)
10 עלי בזיליקום טריים או קצוצים או כף מיובשים טחונים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הביצים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עלי התרד והבזיליקום.

2. בתבנית פיירקס מלבנית גדולה מסדרים שכבה של עלי לזניה. מרטיבים אותם ב1/4 כוס מים. מעל משטחים 1/3 מרוטב העגבניות ו1/3 מתערובת הגבינה. שוב מסדרים שכבת עלי לזניה ושוב עגבניות וגבינה. חוזרים על שלבים 3 פעמים. מעל הכל מסדרים שכבת פרוסות גבינה צהובה 5%.

3. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים עד שעלי הלזניה מתרככים לגמרי, כ-40 דקות מגישים חם.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • לא תמיד להיצמד למתכון הכתוב, כלומר

    ניבה, חולון, 5/11/2010 10:34:29 PM

  • תשובה לשאלה

    ליאת, 12/27/2008 5:42:14 PM

  • לא דומה לתמונה כלל

    אורית, 11/15/2008 4:20:12 PM

  • שאלה

    תמי, 11/14/2008 7:03:57 PM

פירורית ביסלי סלטים