שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

לזניה

דרוג הגולשים:

מצרכים

מתוך "בישול זה קול"

ל- 8 מנות:
1 צנצנת רוטב פסטה פרפקטו עשבי תיבול אסם
1 כפית אורגנו
1 מיכל שמנת מתוקה
5 כפות קמח תופח אסם
2 ביצים
2 גביעי קוטג’
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל
18 עלי לזניה אסם פרפקטו
100 גרם גבינה צהובה מגוררת

ציוד:
2 קערות בינוניות
כף
כפית
כוס מדידה
תבנית אפיה מרובעת (35X25)

אופן ההכנה

1. שופכים לקערה את רוטב העגבניות, האורגנו, רבע כוס מהשמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת רוטב ורוד.

2. שמים בקערה השניה את הקמח וחצי כוס מהשמנת המתוקה ומערבבים עד אשר אין גושים. אם נוצרים גושים מועכים אותם על דפנות הקערה.

3. מוסיפים את הביצים, הקוטג’, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. בעזרת מבוגר, מחממים תנור לחום בינוני של 180.

5. מפזרים בצורה אחידה על תבנית האפיה 4 כפות מרוטב העגבניות. מסדרים על הרוטב 6 עלי לזניה זה לצד זה כך שיכסו את כל התבנית.

6. שופכים את תערובת הגבינה על עלי הלזניה ומורחים אותה בעזרת גב הכף בצורה אחידה. מסדרים 6 עלי לזניה זה לצד זה כך שלא רואים את שכבת הגבינה.

7. שופכים על עלי הלזניה את רוטב העגבניות ומפזרים בצורה אחידה. מסדרים 6 עלי לזניה זה לצד זה כך שלא רואים את הרוטב.

8. שופכים על עלי הלזניה את השמנת שנותרה במיכל. דואגים שהשמנת תרטיב את כל עלי הלזניה. מפזרים את הגבינה הצהובה על העלים.

9. בעזרת מבוגר, מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הלזניה כחצי שעה או עד אשר הגבינה נמסה וצבעה הופך לזהוב.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • הלזניה

    פז פריזה, 12/27/2013 2:03:05 PM

  • לזניה מעולה - הכי טובה לטעמי

    סבתא נזימה, 2/20/2013 1:53:18 PM

  • שדרוגים

    איתמר, 8/31/2012 2:11:32 PM

  • הכנתי יצאה טעים...גם המפונקים אכלו ואפילו ביקשו ע

    שיר, 11/24/2011 7:03:07 PM

  • לזניה מעולה

    שרית, 7/19/2011 6:45:47 PM

  • את הלזניה עוד לא ניסיתי, אנסה בע"ה

    רעות, 6/5/2011 11:22:03 PM

  • בישול מוקדם של עלי לזניה

    לינה, 2/1/2010 1:41:07 PM

  • בסדר

    חסחסחסויההההה, 1/13/2010 5:46:36 PM

  • לזניה מ-ד-ה-י-מ-ה!

    רחלי, 7/30/2009 1:47:23 PM

  • המתכון הקלאסי ללזניה מעולה!

    גולינה, 5/10/2009 7:37:12 PM

  • תוספת טעימה

    יובל, 11/27/2008 10:45:31 AM

  • בישול עלי לשניה וקוטג'

    איטלקי, 10/13/2008 1:07:32 AM

  • טעים

    שרי , 6/24/2008 3:15:17 PM

  • בקשר לבישול מוקדם של עלי הפסטה

    מור, 6/6/2008 2:34:48 AM

  • המלצה חמה

    פנינה, 11/30/2007 8:12:52 AM

  • עשיתי יצא מצוין תודה

    מירב, 11/21/2007 10:57:17 AM

  • מה פתאום !! , מתכון מטורף כנסו

    חסויה ברשת ? גולשת :), 11/15/2007 7:30:09 PM

  • להחליף רוטב עשבי תיבול בבלונז

    אורלי, 8/30/2007 8:06:27 PM

  • לעינב - לא צריך לבשל את עלי הלזניה

    ענבל, 5/20/2007 1:22:14 PM

  • צריך לבשל את דפי הלזניה?

    עינב, 5/17/2007 7:00:37 PM

  • גירסה לעצלנים

    נורית, 5/17/2007 2:17:56 PM

  • חבל על הקלוריות

    שירלי, 5/14/2007 9:08:32 PM

  • לזניה

    ממליץ, 3/24/2007 3:12:31 AM

  • תודה ירון!

    יעל, 2/28/2007 11:25:54 AM

  • שווה!

    נומושי, 2/3/2007 11:09:41 AM

  • הכנתי את הלזניה אבל...

    שבי, 1/30/2007 4:14:19 PM

  • ללירון - לא צריך לבשל את העלים מראש.

    ענבל, 6/11/2006 7:49:00 AM

  • צריך לבשל קודם את העלים????????

    לירון, 6/10/2006 6:03:06 PM

  • לזניה מעולה אין חייבים לנסות

    שפית , 5/31/2006 4:21:00 PM

  • גארפילד

    ירון, 5/28/2006 1:22:35 PM

  • לזניה

    דורית, 5/27/2006 1:31:15 PM

  • אם אפשר פשוט לערבב כל תערובת גבינות ורוטב עגבנית?

    לי, 5/24/2006 3:21:34 PM

  • חבל"זי

    ציקלה, 4/20/2006 6:05:37 PM

  • לזניה וגבינת קוטג'

    ג'אקומו, 2/28/2006 1:36:07 PM

ראש השנה סלטים