שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

לחם בירה מלא

תאריך פרסום: 13/8/2008
דרוג הגולשים:
לחם בירה מלא

מצרכים

הוא טעים, הוא שחום והוא מלא בריאות. הלחם הזה מציף את הבית בריחות אפייה והוא טעים מאוד גם כשהוא כבר לא טרי – בתור טוסט דקיק עם ריבה או גבינה.

החומרים הדרושים:
1 כוס קמח לבן תופח
1 כוס קמח מלא תופח
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס זרעי פישתן (או שומשום אם אין)
2 כוסות בירה לבנה
1 כפית מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל החומרים עד שמתקבל בצק רטוב מאוד.

2. מרפדים תבנית מאורכת ("אינגליש קייק") באורך כ-30 ס"מ בנייר אפייה ויוצקים פנימה את התערובת.

3. אם רוצים לחם עם קרום רך, יוצקים מעל כיכר הלחם מעט שמן זית ומורחים. אם רוצים לחם עם קרום קשה ופריך, מחליפים את השמן במים (וחוזרים על ההברשה במים באמצע האפייה).

4. אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהלחם משחים.

5. מוציאים מהתנור וממתינים לפחות רבע שעה לפני שפורסים (אחרת הלחם יתפורר בעת הפריסה).

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • יאמי

    תמר, 3/9/2009 7:40:11 PM

פירורית ביסלי סלטים