שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

לחם בית של רינת

תאריך פרסום: 4/7/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

לחם

אופן ההכנה

מתכון ללחם בית:
המצרכים:
1-קילו קמח
1-כף שמרים
1-כף שמן
1-כףמלח
1-כף סוכר
21/4-כוסות מים חמימים

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את חומרי הבצק,מוסיפים מים לאט תוך כדי לישה,לשים עד לקבל בצק נוח,מעבירים את הבצק לשיש ולשים כ-10 דקות תוך כדי מתיחת הבצק מעבירים לקערה מכסים עם שקית ניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחבה כ-חצי שעה,ע”י סכין חותכים את הבצק ל-8 חלקים שווים,יוצרים עיגול מכל חלק ומניחים בתבנית אפייה עם נייר אפיה,מניחים 4-כדורים בכל תבנית במרווח אחד מהשני,מכסים עם שקית ניילון ומגבת,מניחים בצשד להתפחה שנייה כ-שעה.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-חום גבוהה מאוד 250 מעלות ל-15 דקות בערך עד שהלחם מזהיב טיפה(לא הרבה ,הבצק צריך לקבל צבע חום עדין),להוציא את הלחם המוכן ולהניח על מגבת נקייה ולכסות במגבת נוספת עד שהלחם מתקרר.
*אפשר להקפיא את הלחמים שלמים ואפשר לחתוך לחצי ואז להקפיא,מומלץ.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • הכרת תודה

    גלית, 11/26/2010 12:15:03 AM

  • הלחם

    עליזה, 4/30/2010 1:15:36 PM

פרפקטו רטבים