שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

לחם מרוקאי ממולא של פעם

תאריך פרסום: 10/1/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

לפי מתכון של אמא של קובי שטרית ממאפיית ’משי’ באשקלון. אני מודה ששיניתי מעט כמויות ומרכיבים במטבח הפרטי שלי, אבל הרעיון של לחם ממולא בביצים קשות, בצל מטוגן ותבלינים נשמר.

לבצק:
חצי ק"ג קמח לבן
חצי ק"ג קמח מלא
חצי שמרית
1 כפית סוכר
1 כף מלח
4 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים

למילוי:
2 בצלים קצוצים
1 שן שום קצוצה
4 כפות שמן
2 ביצים קשות חתוכות לשישיות
1 כף כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף פלפל לבן (או שחור)
1 כפית מלח
50 גרם שומן כבש קצוץ, או מרגרינה או חמאה

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר ומעבדים לבצק נוקשה. אם חסרים מים מוסיפים בהדרגה רק עד שהחומרים מתגבשים לבצק.
2. מוציאים למשטח מקומח ולשים שלוש דקות. מגלגלים במעט שמן ומניחים בקערה להתפחה עד להכפלת הנפח (זה ייקח כשעה).
3. לשים שוב, מחלקים לשני כדורים ומתפיחים שוב חצי שעה.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצלים בשמן. מוסיפים שום ומטגנים עוד מעט. מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים. מערבבים היטב.
5. מרדדים את הבצק לשני עיגולים. מניחים עיגול אחד על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומורחים במילוי למעט סנטימטר בשוליים. מפזרים מעל את פלחי הביצים הקשות ואת השומן (שומן כבש קצות או קוביות קטנות של מרגרינה או חמאה).
6. מניחים את עיגול הבצק השני מעל ומהדקים את השוליים היטב בצביטות.
7. מורחים במים (לקבלת לחם שחום ופריך) או בביצה או שמן (לקבלת לחם זהוב ורך) ואופים בחום של 220 מעלות כ-25 דקות, עד שהלחם עשוי. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • הריח מוכר לי

    יפית, 8/22/2009 6:46:51 PM

  • לחם ממולא

    שושקה, 2/11/2009 10:59:02 PM

  • טעים בטירוף

    מתי, 1/29/2009 8:19:53 PM

ראש השנה סלטים