שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

לחמניות להמבורגר

תאריך פרסום: 20/6/2006
דרוג הגולשים:
לחמניות להמבורגר

מצרכים

מזון מהיר, פרי התרבות האמריקנית, אהוב במיוחד על הילדים, ובינינו, הוא פתרון לא רע כאשר אין חשק או זמן לטרוח. כשאנו מכינים את הלחמניות בעצמנו, בבית, המזון המהיר כבר הרבה פחות "מהיר", אך מצד שני, גם המצפון המחמיר עם עצמו יכול להישאר נקי יותר. אפילו המבורגר שנולד מהמקפיא לא יכול להיקרא "ג’אנק פוד" כשהוא נתון בתוך לחמנייה ביתית איכותית.

ל- 10-8 לחמניות

4 כוסות קמח לחם לבן
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
2 וחצי כפיות שמרים יבשים
25 גרם מרגרינה, רכה
1 ביצה, טרופה
1 ורבע כוסות מים פושרים

לציפוי:
מים, להברשה
מעט שומשום




אופן ההכנה

מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח.

מוסיפים את המרגרינה, הביצה והמים ומערבבים לבצק אחיד.

לשים את הבצק על משטח מקומח קלות כ-10 דקות עד שהוא רך וגמיש מאוד.
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כשעה.

מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ולשים אותו מעט. מחלקים ל-10-8 חלקים שווים ומגלגלים כל חֵלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק מה זה מזה, ומשטחים אותם מעט באצבעות עד קוטר 8 ס"מ בערך. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהלחמניות הכפילו את נפחן, כ-60-45 דקות.

מברישים בעדינות את הלחמניות שתפחו במעט מים וזורים עליהן מעט שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 צ’), כ-20-15 דקות או עד שהלחמניות השחימו קלות.

מוציאים את הלחמניות מהתנור, מניחים אותן על רשת, מכסים אותן מיד במגבת עבה ומניחים להן להצטנן כך.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים