שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מאפינס קישואים

תאריך פרסום: 7/6/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

זה לא מתוק, זה מלוח (אני מציין את זה כי יש גם עוגת קישואים מתוקה, אבל עליה בפעם אחרת). המאפה הזה הוא בעצם פשטידות גבינה מלוחה קטנות ועסיסיות מאוד – הקישואים שומרים עליהן רוויות נוזלים וזה כל הכיף. זה הרבה יותר ניחוחי וטעים במרכז השולחן מסתם לחם, וההכנה – קלי קלות.

החומרים הדרושים:
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס סולת או קמח תירס
2 כוסות קישואים מגוררים גס (כולל הקליפה)
250 גרם גבינה צפתית או בולגרית מפוררת
3 ביצים
חצי כוס שמיר קצוץ
פלפל שחור גרוס בשפע
1 שמנת חמוצה או יוגורט
חצי כוס שמן זית
חצי כוס גבינת קצ’קבל מגוררת

אופן ההכנה

1. שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים ליצירת בצק (אפשר גם במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר, אבל לא לעבד יותר מדי).

2. יוצקים לתבניות מאפינס משומנות (ממלאים עד שפתן) ואופים בחום בינוני שעה, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים.

3. בסדר, בסדר, אפשר גם לאפות בתבנית מלבנית בתור פשטידה ואחר כך לחתוך לריבועים גדולים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • במקום גבינה

    אהובה, 6/14/2007 11:46:28 AM

ראש השנה סלטים