שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מגדרה

תאריך פרסום: 31/7/2009
דרוג הגולשים:

מצרכים

כוס עדשים חומים
2 כוסותאורז
לכל כוס אורז כוס וחצי מים חמים
1כפית מלח
כמון
פלפל שחור
3 בצלים גדולים חתוכים
כמה שיני שום

אופן ההכנה

משרים את העדשים במים כשעתיים, מסננים ומעבירים לסיר עם מים מעל גובה העדשים ומביאים לתיחה.מבשלים עד שהעדשיםמתרככים אבל לא לגמרי רכים, מסירים מהאש ומסננים.
מחממים את השמן בסיר מוסיפיםאת האורז ומערבבים
מוסיפים את העדשים והמים מוסיפים את התבלינים ובוחשים, מביאים לרתיחה ומנמיחים את האשלנמוכה מכסים ומבשלים מכבים את האש ומשאיריםכ-5 דקות לספיגת האדים, מסירים את המכסה ובעזרת מזלג מערבבים קלות לאפשר יציאת אדים.
מטגנים במחבת את טבעות הבצל בערבוב עד לקבלת גוון שחום.
מגישים את האורז בצלחת הגשה גדולה ןמפזרים את הבצל המטוגן מעל.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • פשוט מדהיםםםםם !!

    ליאור, 3/11/2012 2:17:56 PM

  • על המגדרה

    רותם , 2/7/2012 1:40:16 PM

  • בערך חצי כפית כמון ועוד המלצה שהאורז היה

    רם, 12/19/2011 11:18:21 PM

  • ככה כותבים מתכון?

    נועה, 7/7/2011 4:40:26 PM

  • כמה כמון?

    מורן, 1/11/2010 4:43:25 PM

פירורית ביסלי סלטים